Hamarosan elkészül a MS Peabody olcsó okos telefon

Milkovits Gábor, 2005. június 24. 14:11
A Microsoft egyik tajvani illetékese bejelentette, hogy hamarosan megkezdődik a cég által tervezett, "Peabody" kódnevű, olcsó okos telefon gyártása.
A hardver kialakításán a Flextronics nevű gyártóval közösen dolgoznak a Microsoft mérnökei, a telefonon futó szoftver pedig a nemrégiben kibocsátott Windows Mobile 5 operációs rendszer lesz teljes, nem pedig lebutított formájában. A Peabody-t eredetileg csak a fejlődő országok piacaira szánta a MS, azóta azonban úgy döntöttek, hogy világszerte elérhetővé teszik majd. Ya-Qin Zhang, a szoftveróriás mobileszközökért felelős alelnöke nem nevezett meg konkrét időpontot, de elmondta, hogy a kész terveket hamarosan a készülékgyártók rendelkezésére bocsátják, és onnan számítva már rövid időn belül indulhat a sorozatgyártás.

Az új Windows Mobile-alapú okos telefonnal a Microsoft szeretne olyan piacokat meghódítani, ahol eddig a magas készülékárak visszafogták a vásárlási kedvet. Az okos telefonok forgalmának valódi felfuttatásához azonban a készülék- és szoftvergyártók mellett a szolgáltatóknak is lépéseket kell tenniük, leginkább ésszerű és áttekinthető díjszabású 3G konstrukciók kialakításával.
Kulcsszavak: Microsoft mobiltelefon

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14