iPod + mobil: Az Apple is beszáll a mobil-businessbe

Genda Csongor Zoltán, 2005. július 11. 21:11
Hírügynökségi információk szerint az amerikai számítógépgyártó Apple a mobil-üzletben is megpróbál a jövőben sikereket elérni. A kaliforniai székhelyű cég egy olyan hibrid-telefon elkészítését tervezi, amely ötvözete lenne az iPodnak és a maroktelefonnak. Az Apple partnere a hibrid-mobil elkészítésében a Motorola lesz, és nem kizárt, hogy már ősszel megvásárolhatják az érdeklődők a készüléket.
Az Apple érdeklődése a mobil-üzletág iránt egyáltalán nem szokatlan, mert nagyon sok más vállalat próbál mostanság a telefon-piacon terjeszkedni. Nemrég a Disney-konszern jelentette be a telefon-üzletágba való belépését. Ennél azonban meglepőbbek a sport-cikkeket gyártó Nike konszern és a Wal-Mart kereskedelmi társaság tervei, akik állítólag saját mobil-hálózatot akarnak üzemeltetni.

Az Apple az elmúlt időszakban óriási összegeket és időt fordított az iPodok fejlesztésére, hogy azokat minél nagyobb tárhellyel és színes kijelzővel szereljék fel. A gyártó szerint a zenelejátszó és a mobiltelefon "rokonkészülékek", így nem idegen az Apple számára ezek egybeolvasztása.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14