Felhagy az iPod-ok forgalmazásával a HP

Milkovits Gábor, 2005. augusztus 1. 13:20
A Hewlett-Packard bejelentette, hogy felbontja az Apple-el 2004. januárban kötött, iPod hordozható digitális zenelejátszók forgalmazásáról szóló szerződését.
Ross Camp, a HP szóvivője elmondta, hogy az iPod-ok forgalmazása nem fér többé bele a cég digitális szórakoztató elektronikai eszközökkel kapcsolatos stratégiájába. Camp szerint előreláthatóan még körülbelül szeptember végéig látják el a piacot a raktáron lévő HP márkanevű iPod, iPod Mini és iPod Shuffle készülékekkel. A teljes leállás már csak azért is el kell, hogy tartson egy darabig, mivel a cég július elején jelentette be, hogy új modellekkel bővíti az általa forgalmazott iPod lejátszók választékát. Camp hozzátette, hogy a társaság jelenlegi tervei szerint ezentúl is folytatni kívánják az előre telepített Apple iTunes szoftverrel ellátott asztali PC-k és noteszgépek forgalmazását. Ami egy esetleges saját fejlesztésű HP hordozható zenelejátszóval kapcsolatos terveket illeti, erről Camp nem nyilatkozott, ám az Apple-el kötött szerződés nem is enged ilyet piacra dobni 2006. augusztus előtt. A Hewlett-Packard az iPod-okon kívül jelenleg televíziókat és Media Center PC-ket forgalmaz a szórakoztató elektronikai termékcsoportban.

Az Apple részéről hivatalos közleményben megerősítették a hírt. A közleményben szerepel az is, hogy a HP márkanéven futó iPod-ok az összes eladott készülék átlag 5%-át tették ki: arányuk a kezdeti 2-3%-ról 8%-ra emelkedett az utolsó negyedévben. Az Apple emellett leszögezi, hogy a szerződés értelmében a HP továbbra is köteles biztosítani a teljes garanciát és terméktámogatást az általa forgalmazott iPod készülékekhez.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50