Visszafogott eredmények az EDS-nél

Kiss Ádám Zoltán, 2005. augusztus 7. 08:31
Az EDS közzétette 2005. második negyedévére vonatkozó eredményeit, a vállalat 26 millió dollár, részvényenként 5 cent nettó nyereséget ért el 2005. második negyedévében, szemben a tavalyi év hasonló időszakának 270 millió dolláros nyereségével, amely részvényenként 54 cent volt.
"Az EDS szilárd negyedévet tudhat maga mögött, amely azt mutatja, hogy az átalakítással kapcsolatos tervünk beindult és lendületben van. - mondta Mike Jordan, az EDS elnök-vezérigazgatója. "Az előrelépés a termelékenységben és a nagy outsourcing-szerződések fejlesztésében, beleértve az Egyesült Államok haditengerészetével meglévő intranetszerződést, lényeges bevételhez és szabad cash-flow javuláshoz vezetett. Elvárásaink szerint ez a trend folytatódik, jelentős EPS és szabad cash-flow javulás fogja jellemezni 2005 második felét, illetve a 2006-os esztendőt is."

Az EDS közzétett második negyedévi teljes bevétele 5,2 milliárd dollár, amely 1 százalékkal kevesebb az előző év hasonló időszakának 5,24 milliárd dollárjával szemben, de az előirányzottnak megfelelően alakult. A normál üzletmenetből adódó bevétel, amelyet nem terhelnek az árfolyamváltozások, akvizíciók és megszűnt tevékenységek, 4 százalékkal csökkent.

Az EDS 2,8 milliárd dollár értékben kötött szerződéseket, ez az érték az előző év azonos negyedévében 4 milliárd dollár volt, a félévi teljes bevétele eléri 10 milliárd dollár. A vállalat megismételte az előirányzott kb. 20 milliárd dolláros éves szerződéses összértéket (TCV), és jelzi, hogy kb. 5 milliárd dollár értékű további szerződés egyeztetés van folyamatban.
Kulcsszavak: EDS

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újabb rangos szakmai díjat nyert a Prologis!

A Prologis Park Budapest-Sziget II beruházás nyerte idén a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) által életre hívott, „Év logisztikai fejlesztése” elismerést. A legkiemelkedőbb hazai logisztikai fejlesztéseket díjazó kitüntetést 2023 óta ítéli oda a szervezet 11 tagú testülete a közúti-, vasúti-, vízi-, légi- és intermodális fuvarozás, valamint a vámolási és raktározási területek meghatározó szereplői részére.

2024. május 4. 15:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55