EDS: nyereséges második negyedév

forrás Prim Online, 2006. augusztus 6. 09:47
Az EDS közzétette 2006 második negyedévére vonatkozó eredményeit. A vállalat 104 millió dollár, részvényenként 20 cent nyereséget ért el a tavalyi év második negyedévének 26 millió dolláros, vagy részvényenkénti 5 cent nyereségéhez képest.
Az EDS pro forma második negyedéves nyeresége 107 millió dollár, részvényenként 20 cent 2005 azonos időszakának 27 millió dolláros, részvényenkénti 5 centes nyereségéhez képest.

A 2006. második negyedévi pro forma nettó nyereség és EPS nem tartalmazzák az 5 millió dollár értékű beszüntetett tevékenységekből származó adózás utáni veszteséget és 4 millió dollár korábban realizált átszervezések költségeit.

A pro forma nyereség 136 dollár, részvényenként 26 cent, az adózás előtti részvényügylet költségei és a teljesítményösztönzés céljával korlátozottan forgalomképes részvények kibocsátásának költségei nélkül, az előző év azonos időszakának 54 millió dolláros, részvényenkénti 10 cent nyereségéhez képest

“Több mint 15 milliárd dollár értékben aláírt szerződéseinkkel 2001 óta a legjobb félévet tudhatjuk magunk mögött. Az új üzletek növekvő száma több iparágat, szolgáltatást és földrajzi helyszínt foglalnak magukba, mely által az EDS biztos növekedési útra lépett" - mondta Mike Jordan, az EDS elnök-vezérigazgatója.

Az EDS 5,4 milliárd dollár értékben kötött szerződéseket a második negyedévben, mely 103 százalékos növekedést jelent a korábbi év azonos időszakának 2,6 milliárd dollárjához képest. A negyedév legjelentősebb üzlete a Kraft Foods 1,6 milliárd dolláros szerződéskötése, valamint már meglévő ügyfelekkel, a Bank of Americaval kötött 700 millió dolláros és a Commonwealth Bank of Australiaval aláírt 350 millió dolláros új üzlet.

Az EDS megvásárolta az MphasiS BFL, egy indiai vezető alkalmazás- és üzleti folyamat szolgáltató vállalat többségi tulajdonát.

Az akvizíció az EDS szolgáltatási kapacitását erősíti az alkalmazások, valamint az üzleti folyamatkihelyezési szolgáltatások területén, különösen az ügyfélkapcsolat terén. Növeli a vállalat pozícióját a helyi pénzügyi szektorban, valamint megnégyszerezi az indiai EDS munkatársak számát 15 ezer főre.

Az EDS második negyedéves bevétele 5,19 milliárd dollár, mely 5 százalékos növekedést jelent (árfolyam, fluktuációs, akvizíciós és vagyonjog átszállási hatások nélkül), a tavalyi év azonos időszakának 5 milliárd dollárjához képest.

A szabad cash-flow 362 millió dollár a második negyedévben, mely 244 millió dolláros javulást jelent az előző év második negyedévéhez viszonyítva.

Az EDS működési árrése a negyedévre vonatkozóan 3 százalék volt, ez 1,7 százalékos növekedést jelent az egy évvel ezelőtti negyedévhez képest. A pro forma működési árrés 2,9 százalék volt, szemben az előző év hasonló időszakának 1,5 százalékával.
Kulcsszavak: EDS

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Xiaomi publikálta a legújabb ESG jelentését

A Xiaomi a napokban közzétette a hatodik ESG (környezetvédelem, társadalmi felelősségvállalás és vállalatirányítás) jelentését. A több mint 80 oldalas dokumentum, amelyet kínai és angol nyelven adtak ki azt az előrehaladást mutatja be, amelyet a Xiaomi és leányvállalatai megtettek az ESG stratégia megvalósítása terén 2023-ban. 

2024. május 3. 13:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55