Közép-Európában Magyarország a Tele2 növekedésének motorja

Kiss Ádám Zoltán, 2005. augusztus 7. 09:04
Már közel 30 millió előfizetőt számlál Európa legjelentősebb alternatív telekommunikációs szolgáltatója, a Tele2, a cég jelentése a közép-európai régiót taglaló részében kiemeli, hogy az ügyfélszám-növekedés legerősebb hajtómotorja Magyarország kiváló teljesítménye volt.
A társaság most közzétett negyedéves jelentése ismét erőteljes növekedésről számol be. Lars-Johan Jarnheimer vezérigazgatója elmondta: "A legutóbbi, áprilisi jelentésünk óta néhány igen figyelemreméltó lépést tettünk annak érdekében, hogy a Tele2 kihasználja az üzleti lehetőségeit, és megfeleljen az elkövetkezendő évek kihívásainak. Júliusban a spanyol Comunitel akvizícióját követően vételi ajánlatot tettünk a Versatel megvásárlására, amely a holland és belga piacokon fog jelentős segítséget nyújtani. Június közepén elindítottuk Franciaországban mobilszolgáltatásunkat, és megerősítettük az ADSL marketingtámogatását is. Bevételeink a tavalyi év azonos időszakához képest 12%-kal emelkedtek, és az EBITDA 1,689 millió svéd koronára nőtt. Fontos megemlíteni még a svéd mobilszolgáltatás kiemelkedő eredményességét, illetve a Baltikum és Oroszország régió 23%-os bevételnövekedését, ahol rekordszámú, 521 ezer új ügyfél csatlakozott a cégünkhöz. Közép-Európa - főként az osztrák UTA integrációját követően - jelentősen növelte bevételeit. Továbbra is fejleszteni fogjuk szolgáltatásainkat szerte Európában, megtartva ugyanakkor acash flow, a növekedés és a profitabilitás egészséges egyensúlyát."

A jelentés a közép-európai régiót taglaló részében kiemeli, hogy az ügyfélszám-növekedés legerősebb hajtómotorja Magyarország kiváló teljesítménye volt. Hazánkban a Tele2 hangszolgáltatása az ország bekapcsolt fővonalainak 95%-án, nemrég indított betárcsázós internetszolgáltatása pedig 78%-án érhető el. A mára több százezres ügyfélbázis elégedettségéhez a jó minőségű és felhasználók számára egyszerűen használható szolgáltatás mellett a versenyképes árak is döntő szerepet játszanak.
Kulcsszavak: Tele2

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36