Kezdetben nem lesz a Windows Vista része a sebezhető Monad alkalmazás

Milkovits Gábor, 2005. augusztus 9. 13:04
Alig pár nappal azután, hogy hírek érkeztek a Windows Vista Beta 1 részeként kiadott „Monad” szöveges parancsértelmező megoldás (MSH) hibáját kihasználó vírusról, a MS bejelentette, hogy az alkalmazás nem lesz része az operációs rendszernek.
Eric Berg, a Microsoft termékmenedzsmentjének irányítója elmondta, hogy a Monad kódnevű, hosszabb távon a DOS utódjául szánt alkalmazás nem lesz része az első, 2006 második felében üzleti céllal forgalomba kerülő Windows Vista szoftvernek. Az első a Monad-ot is magában foglaló termék a szintén jövőre megjelenő Exchange 12 lesz. Berg hozzátette ugyanakkor, hogy a terméket 3-5 éven belül mindenképpen szeretnék integrálni a Windows-ba, beleértve az operációs rendszer szerverváltozatát is.

Biztonsági szakértők szerint a Monad egy széles körben elterjedt felhasználói szoftver részeként vonzó célpont lehet a hackerek számára, amint azt a napokban felbukkant vírusok példája is bizonyítja. Ez különösen akkor lehet igaz, ha az alkalmazás a Windows alapbeállításaként aktiválva van, Berg azonban az ezzel kapcsolatos tervekről egyelőre nem nyilatkozott. Rob Helm, a Microsoft egyik vezető kutatója szerint a Monad az Exchange után a 2007-re várható következő generációs Windows Server részeként jelenhet meg, majd később idővel valószínűleg az összes Microsoft termék Monad szöveges interfésszel lesz ellátva.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59