IE-Firefox vetélkedés: az Explorer visszavág?

Milkovits Gábor, 2005. augusztus 15. 20:39
A weboldalak forgalmát figyelő NetApplications legfrissebb adatai szerint a Firefox piaci részesedése júliusban a böngésző megjelenése óta most először csökkent, míg az Internet Exploreré valamelyest emelkedett.
A NetApplications 40 ezer felhasználótól szerzett adatokat arra vonatkozóan, hogy milyen böngészőprogramot alkalmaznak. Ennek alapján a cég szerint júliusban a felhasználók 8,07%-a böngészett Firefoxszal, szemben a júniusi 8,71%-kal. Ezzel párhuzamosan a Microsoft Internet Explorert használók száma 86,56%-ról 87,2%-ra emelkedett ebben az egy hónapos időszakban. Ez azért is meglepő, mert az alternatív böngészőprogram megjelenése óta eddig folyamatosan, hónapról hónapra teret nyert a Microsoft általánosan használt szoftverével szemben.

A jelenség lehetséges okaként a NetApplications két dolgot említ: az egyik a nonprofit Mozilla Alapítvány egy részének nemrégiben végrehajtott, szabályos üzleti vállalkozássá történő átalakítása, ami talán elpártolásra késztethette az alapítvány eredeti céljaival szimpatizálókat. A másik az lehet, hogy a Firefox fő vonzerejét, a nagyobb biztonságot kikezdhették az utóbbi időben egyre gyakoribb és egyre nagyobb nyilvánosságot kapott problémák.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50