EADS-Siemens-Nokia pályázati konorcium Németországban

forrás Prim Online, 2005. augusztus 19. 17:09
Az űrrepülésipari, a védelmi- és kapcsolódó szolgáltatások globális piacvezetőjeként ismert EADS minősítést szerzett a biztonsági feladatokat ellátó német hatóságok és szervezetek (BOS - Behörden und Organisationen mit Sicherheitsaufgaben) országos digitális hang- és adatszolgáltatási rádiórendszerének kiépítésére kiírt versenyben való részvételre. Ennek alapján a német Szövetségi Belügyminisztérium beszerzési hivatala felkérte az EADS-t, hogy tegye meg ajánlatát.
Az EADS fővállalkozóként vesz részt a versengésben. A pályázaton a Siemensszel és a Nokiával közösen indul, és ezzel az informatika, a távközlés és a rádiótechnika világszerte piacvezető vállalatainak erőforrásait egyesíti. Az EADS évek óta a BOS partnere, és vállalatai - az AEG és a Telefunken révén - évtizedek óta meghatározta a biztonsági erők rádiókommunikációját. Az EADS így minden más vállalatnál jobban egyesíti az analóg és digitális rádiótechnológiához fűződő képességeket a BOS bevetési-taktikai követelményeivel. Az EADS 1988 óta szállít és telepít digitális rádiórendszereket a biztonsági szervezetek számára. Partnervállalataival együtt eddig 30 országban 80 digitális rádiórendszert valósított meg, közülük 10 országos hálózatot. A BOSNET programban olyan tapasztalatai összegződnek, mint a kipróbált folyamatok, a szolid metodika, a professzionális projektmenedzsment és a specializált, magasan motivált személyzet.

A projektben a Siemens és a Nokia fontos alvállalkozókként vesznek részt. Az EADS rendszerintegrátorként egyesíti partnerei és beszállítói technológiáit és részegységeit. Az EADS és partnerei Európában már Belgiumban, Bulgáriában, Finnországban, Franciaországban, Spanyolországban, Romániában, Svájcban, Szlovákiában és Görögországban valósítottak meg fővállalkozásban vagy közreműködéssel digitális biztonsági rádióhálózatokat. További projektek jelenleg is folyamatban vannak.

A németországi méretű projektekben meghatározó jelentősége van a gyakorlatban bevált technológiának, a tapasztalatokon nyugvó gazdaságos és határidőben történő megvalósításnak. Hírek szerint a BOS digitális rádió számára az EADS olyan technikai megoldást fog kínálni, amely a Nokia TETRA technológián alapul és ezzel optimálisan megfelel a német BOS követelményeinek. A Nokia Professional Mobile Radio (PMR) üzletágának sikeres átvételét követően az EADS rendelkezni fog mindkét világszerte elterjedt professzionális digitális rádió szabvánnyal, a TETRAPOL-lal és a TETRA-val. A vállalat mindkét technológiát továbbfejleszti, hogy ezáltal a meglévő és jövőbeli ügyfelei számára a specifikus feladatokra a legjobb megoldást kínálhassa. Az Európai Bizottság az átvételt kartell- és versenyjogi szempontból jóváhagyta. A Nokia eddig összesen 60 TETRA hálózatot szállított 30 országba és ezzel a TETRA rendszereket kínáló vállalatok között vezető pozíciót tölt be.

Az EADS védelmi ágazatát képviselő DS részleg 2004-ban mintegy 5,4 milliárd euró árbevételt ért el és tíz országban, megközelítőleg 23 ezer alkalmazottja van. Integrált rendszermegoldásokat kínál harci repülőgépek és nemzetbiztonsági egységek új kihívásokkal teli kiszolgálására. Jelen van a harci repülőgépek, a rakéta rendszerek, az ember által, illetve ember nélkül vezérelt intelligens határvédelmi és felderítő rendszerek (ISR) területén is, valamint a harcászati vezérlőrendszerek, a védelmi elektronika, az érzékelők és légi közlekedési elektronika, illetve a kapcsolódó szolgáltatások piacán.

2004-ben az EADS értékesítése 31,8 milliárd euró volt, és mintegy 110 ezer főt foglalkoztatott.

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megérkeztek a HMD legújabb nyomógombos telefonjai

Ínycsiklandó tech csemegével készült a Human Mobile Devices (HMD), a ​ vállalat ugyanis épp most mutatta be legújabb kreációját, egy különleges klasszikus telefonokból álló válogatást a Nokia 215 4G, a Nokia 225 4G és a Nokia 235 4G készülékekből. A három kis nyomógombos csoda a szivárvány színeiben érkezik, 23 990 Ft fogyasztó árról indulva.

2024. május 1. 16:10

A tíz gigabites 5.5G-t használó innovatív eszközöket mutatott be Budapesten a Huawei

Már világszerte tesztelik az 5G sebességének tízszeresére képes 5.5G mobilhálózatokat, az ezeket használó eszközök várhatóan még az idén megjelennek a kereskedelmi forgalomban. 

2024. április 29. 19:48

Tippek a hosszabb üzemidőhöz a HONOR-tól

A HONOR készülékei, a kedvező árútól a csúcskategóriásig kiváló akkumulátor üzemidővel rendelkeznek, mérsékelt igénybevétel mellett akár egész nap használhatóak. Ettől függetlenül azonban érdemes figyelni arra, hogy miként tudjuk a leghatékonyabban kihasználni az üzemidőt, hogy még véletlenül se merüljön le okostelefonunk.

2024. április 26. 16:19

Álljunk meg egy parkolásra – így parkolunk a fizető övezetekben

A fizetőparkolás intézményét sok autós a sofőrök ellenségeként éli meg, miközben annak egyik fontos célja éppen a forgalomszabályozás és a városi parkolókapacitás hatékonyabb kihasználása, különösen a sűrűn lakott területeken. A Yettel mobilparkolás szolgáltatásának elemzésével érdekes megállapítások derültek ki a hazai autósok szokásairól, most pedig szervizcsomagot és üzemanyag utalványt is érhet a mobilparkolás használata.

2024. április 26. 13:10

A HONOR szállította a legtöbb okostelefonot a kínai piacra

Az IDC legújabb jelentése szerint 2024 első negyedévében a HONOR lett a vezető márka Kína okostelefonos piacán. 

2024. április 26. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14