Robosztus, szélsőséges viszonyokat tűrő Intel PC

forrás Prim Online, 2005. augusztus 24. 12:40
Az Intel olyan, a fejlődő országok számára készített robosztus személyi számítógépet mutatott be, amely képes ellenállni a szélsőséges időjárási viszonyoknak, pornak és rovaroknak, kezelni tudja az áram-kimaradásokat, mialatt vezeték nélküli internet-kapcsolat is létesíthető vele. A fejlesztés a cégnek azon stratégiáját példázza, amelynek keretében a világ bármely pontján felmerülő speciális földrajzi és egyedi technológiai igényeket kívánják kielégíteni.
Az Intel Developer Forum pódiumán és videón keresztül Indiából bemutatott, Intel- alapú személyi számítógép vagy más néven “közösségi PC” vidéki és távoli közösségek, falvak egészének biztosít internet- hozzáférést. Felkészülve az esetleges áramkimaradásokra, a számítógép tartalék- energiaforrással is rendelkezik egy autó-akkumulátor formájában, valamint számos olyan speciális szűrőt tartalmaz, amelyek megakadályozzák a megbízhatósági problémákat okozó por vagy rovarok bejutását a gépbe. A számítógép tervezése során különös figyelmet fordítottak arra, hogy képes legyen a szokatlanul nagy hőség (több, mint 38 Celsius fok) elviselésére is.

A bemutatott PC az internetre is képes kapcsolódni WiMAX vezeték nélküli hálózat segítségével. A WiMAX, amely a Worldwide Interoperability for Microwave Access („világméretű együttműködés a mikrohullámú hozzáférésért”) kifejezés rövidítése, egy olyan szabványos, vezeték nélküli szélessávú technológia, amely nagy sebességű internet-hozzáférést biztosít az otthoni felhasználók, közösségek, üzleti szervezetek és mobil vezeték nélküli hálózatok számára akár több kilométeres távolságból is. Így a technológia ideális arra, hogy egész közösségeket és városokat tegyen vezeték nélkülivé.

Az Intel nem erősítette meg, hogy a tervezett platformot indiai vagy más PC-gyártók fejlesztenék, valamint nem ismertetett további részleteket sem.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50