PC nélkül működő Maxtor külső merevlemezes meghajtó

Milkovits Gábor, 2005. augusztus 31. 22:22
A világ harmadik legnagyobb merevlemezes meghajtókat gyártó cége egy olyan külső HDD eszközt mutatott be, amely PC közreműködése nélkül képes otthoni multimédiás szórakoztató igények kiszolgálására.
A "Shared Storage Plus" nevű megoldás képes egy időben 10 egymással összekapcsolt, ám adott esetben külön helyiségekben elhelyezett digitális zenelejátszót kiszolgálni, illetve akár négy különböző digitális mozifilmet is nézhetünk egyszerre a segítségével. Az ágazatban az első, számítógép közbeiktatása nélkül is működőképes ilyen típusú eszköz lelke a médiakezelő szoftvereket gyártó Mediabolic által kifejlesztett program. Az új szoftver a piacon már jelen lévő, eredetileg automatikus adatbázis-frissítési profillal forgalomba hozott 200 és 300 GB-os Maxtor külső merevlemezes meghajtókhoz is ingyenesen letölthető lesz, ezáltal pedig ezek is felhasználhatók lesznek az új termékekhez hasonló, szórakoztató médiaközpontként történő alkalmazásra.

Maga a Maxtor Shared Storage Plus eszköz 200, 300, illetve 500 GB-os kivitelben lesz kapható, 300, 400, illetve 500 dollárért. Az első két termék szeptembertől, míg a legnagyobb tárolókapacitású külső merevlemezes meghajtó októbertől kerül forgalomba az Egyesült Államokban. A Maxtor adatai szerint jelenleg 18 millió amerikai háztartásban használnak szórakoztatóelektronikai eszközöket összekapcsoló hálózatot, további 7 millióan pedig 2 éven belül tervezik ilyen kiépítését. A cég a PC nélkül a hálózat szíveként működő eszközzel időben megelőzte fő riválisait, a piacvezető Seagate-et és a második Western Digitalt.
Kulcsszavak: Maxtor

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55