Csatlakozott a BSA-hoz a Graphisoft

forrás Prim Online, 2005. szeptember 1. 11:35
Magyar taggal bővült a Business Software Alliance (BSA). A mai napon a Graphisoft csatlakozott az Üzleti Szoftver Szövetséghez, ezzel tízre nőtt a szervezet magyarországi tagjainak száma.
A Graphisoft a BSA-tagsággal nemcsak szoftvermegoldásai szerzői jogvédelmét szeretné biztosítani, hanem társadalmi szerepvállalása részeként támogatni kívánja a szervezet szerzői jogvédelemmel és a szoftvergazdálkodással kapcsolatos oktató és felvilágosító munkáját.

"A szoftverek illegális használata mérettől függetlenül, globális és lokális szinten egyaránt minden szoftvercéget érint. A BSA ezen a területen akar a vállalatoknak segíteni az oktatás, tájékoztatás és a szerzői jogvédelem és -érvényesítés eszközeivel " - mondta Sebők Erzsébet, a BSA szóvivője.

"A Graphisoft a vállalati és felhasználói érdekeket is képviseli a BSA-hoz történt csatlakozással. A Graphisoft és ügyfelei is intellektuális javak előállításával foglalkoznak, erre az alkotótevékenységre építettük vállalkozásainkat. Közös kötelességünk tehát a szellemi termékek védelme, továbbá az is, hogy védjük azon felhasználóinkat, akikkel szemben az illegális szoftvereket használók inkorrekt versenyhelyzetet teremtenek" - mondta Giovanna Mandato, a Graphisoft nemzetközi marketingigazgatója.

A BSA széles körű nemzetközi hálózattal rendelkezik, ez a világ 83 országában jelenlevő Graphisoft számára is jelentős előnyöket biztosít. A Graphisoft és a BSA jelenleg Magyarországon és Csehországban érvényes együttműködésének kiterjesztése után, a szervezet akár az egész világon képviselheti a magyar szoftvercég érdekeit.

A BSA az elmúlt időszakban stratégiai változáson ment keresztül. A negatív hangvételű kampányok és akciók helyett a szervezet a széles körű oktató és tájékoztató tevékenységre helyezi a hangsúlyt, ezzel kívánja elérni, hogy a vállalkozások szoftverhasználata jogszerű legyen, és elterjedjen a szoftvergazdálkodás nemzetközileg már elfogadott gyakorlata. Ez a stratégiai váltás egybeesik a Graphisoft elképzeléseivel és érdekeivel is.
Kulcsszavak: BSA Graphisoft

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50