Intel-Philips együttműködés a szórakoztatóelektronikában

Milkovits Gábor, 2005. szeptember 3. 17:38
Az Intel és a Philips egy olyan együttműködésről kötött megállapodást, amelynek keretében Intel processzorokkal felszerelt Philips szórakoztatóelektronikai rendszereket hoznak forgalomba a közeljövőben.
A chipgyártó a processzort, a lapkakészletet és a szoftvert biztosítja majd a Philips által gyártott multimédiaeszközökhöz, amelyeken egy helyen lesznek tárolhatók a mozgóképek, a zenék és a digitális fényképek. A PC-alapú "Philips Showline Media Center" termékek egy 250 GB-os merevlemezes meghajtót, illetve egy olyan kártyát is tartalmaznak majd, amelyek lehetővé teszik két különböző tv-csatorna műsorának egyidejű megtekintését. Az eszközök emellett a DVD és CD lemezre történő mozgókép- és hangrögzítést is támogatni fogják.

A PC-gyártók egy ideje már kísérleteznek olyan termékekkel, amelyek sikeresen ötvözik a televíziós, multimédiás és számítógépes alkalmazásokat, ám egyelőre egyik ilyen megoldás sem ért el igazi áttörést a piacon. Az Intel különösen erőteljesen szorgalmazza a "digitális nappali" koncepciót, amelynek révén betörhetne az igen vonzó szórakoztató elektronikai területre: a cég augusztusban például egy újfajta PC-t hozott forgalomba "Viiv" néven, amely a Microsoft Windows Media Center Edition operációs rendszer segítségével a most beharangozott készülékekhez hasonló lehetőségeket kínál a felhasználóknak.
Kulcsszavak: Philips Intel

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14