Vezetőváltás az eTel Magyarország élén

forrás Prim Online, 2005. szeptember 6. 10:23
Dévai Attila az eTel Magyarország új ügyvezető igazgatója. A jelenleg az eTel Csoport hazai vállalatának pénzügyi vezetőjeként dolgozó szakember Lukács Tamás távozásával a cég első számú irányítójává lép elő.
Lukács Tamás eddigi ügyvezető igazgató, aki az eTel Csoport hazai vállalatának alapításától kezdve vezető pozíciókat töltött be a cégnél, az elmúlt év során megerősítette a vállalat piaci pozícióit és jelentős szerepe volt abban, hogy EBITDA pozitív eredmény mellett növekedési pályára állt a telekommunikációs vállalat.

Dévai Attila, a másfél éve a Média Markt kontrolleri vezetői székéből átigazolt 35 éves menedzser új feladata a telekommunikációs vállalat sikereinek és profitabilitásának további koordinálása. Dévait, aki magas szintű banki és pénzügyi tudását jelenlegi pozíciójában már bizonyította, elsősorban rendszerszemléletű gondolkodása miatt választotta erre a posztra az eTel Csoport magyar vállalata. Erre a képességre különösen a kiéleződő telekommunikációs piaci versenyben kíván támaszkodni a cég.

Dévai Attila a Pénzügyi és Számviteli főiskolán szerzett diplomáját követően az építőanyag kereskedelem területén kezdte karrierjét főkönyvelőként. A magyar állampapír piacon való kereskedéssel, a portfolió elemzések gyakorlatával kapcsolatos tapasztalatait a Raiffeisen Értékpapír és Befektetési Rt.-nél szerezte. Egy évvel később már pénzügyi vezető a bajai Danube Knitwear Limitednél. Eredményeire felfigyelve a Varga Stúdió Film meghívta a kft. pénzügyi igazgatói posztjára. A távközlési piaccal először 1999-ben került kapcsolatba, amikor a Vivendi Telecomhoz került, amelynek treasury osztályát három évig vezette, majd a Média Markt kontrollere volt. Másfél éve csatlakozott az eTelhez és azóta pénzügyi igazgatóként dolgozott a vállalatnál.

A nős, gyermekes családapa pénzügyi vezetőként stílusosan a magyar gazdaságban szerzett évtizedes tapasztalatai alapján egy koncentrált figyelmet és azonnali reagálást fejlesztő japán küzdősportot, az aikidót választotta hobbijának.
Kulcsszavak: eTel

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50