Swisscom-tagok az Antenna új vezetésében

Kovács Attila, 2005. szeptember 16. 14:44
Az Antenna Hungária Nyilvános Rt.(AH NyRt.) szeptember 16-án tartott közgyűlése feltételesen, a tranzakció lezárta utánra, új összetételű igazgatóságot és felügyelőbizottságot (fb) választott.
Továbbra is tagja az új, hat tagú Igazgatóságnak László Géza vezérigazgató és Lévay Örs jelenlegi elnök. A további négy helyet a többségi tulajdonos Swisscom képviseletében Jürg Rötheli, Giovanni Conti, Andreas Bolz és Mario Rossi foglalja el. A kilenc tagú fb-ben megmaradt az üzemi tanács által delegált három tag, valamint Heit Gábor, további öt helyre a Swisscom delegált tagokat.

A közgyűlésen módosították az Alapszabályt, mivel az Ah NyRt. kikerül az ún. üvegzsebtörvény hatálya alól. László Géza a társaság idei első félévét eredményesnek ítélte, kérdésre válaszolva elmondta, hogy vezérigazgatói megbízatása a következő, 2006 áprilisában tartandó közgyűlésig szól. Az Antenna Micro helyébe lépő, sokkal korszerűbb "Antenna Digital" tévéműsor-elosztó rendszerhez a megvásárolt új berendezések szerelése megtörténgt, a disztribúciót meghirdették, az eddiginél jóval rugalmasabb csomagszerkezetű szolgáltatásba ez év decemberében további új csatornák kerülnek be. László azt is megemlítette, hogy az AH NyRt. egyelőre nem kíván triple-play szolgáltatásokat nyújtani. A DVB terén folytatódik a pilot üzem, újdonság, hogy a vállalat megpróbál a DVB-H (H = handheld) irányba is elmozdulni.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14