"Egykezes" távirányító a Nintendo Revolutionhöz

Milkovits Gábor, 2005. szeptember 17. 17:48
A Nintendo bemutatta a következő generációs Revolution játékkonzoljához kifejlesztett újfajta vezeték nélküli távvezérlőt, amely egy tv-távirányítóhoz hasonlít, és lehetővé teszi, hogy a játékos fél kézzel irányítsa a karaktereket.
Az új, mozgásérzékelővel felszerelt távvezérlő az adott játéktól függően például virtuális kardként, baseball-ütőként, vagy mondjuk karmesteri pálcaként tud funkcionálni, a mozgás pedig automatikusan átvivődik a játékba. Az eszközön emellett megtalálhatók a hagyományos gombok is, ezen kívül pedig egy kiegészítő joystick-jellegű megoldás is csatlakoztatható hozzá a "lövöldözős" videojátékokhoz. Iwata Satoru, a Nintendo elnöke elmondta, hogy azért választották a tv-távirányítóra emlékeztető kivitelt, mert ez a forma újdonsága mellett mindenki számára ismerős.

A Nintendo májusban mutatta be a Revolution-t a nagyközönségnek, az új típusú távvezérlővel azonban azért várt mostanáig, mert attól tartottak, hogy a versenytársak esetleg lemásolhatnák az ötletet. A konzol jövőre kerül majd forgalomba, míg a Microsoft Xbox már idén karácsony előtt, a Sony PlayStation 3 pedig jövő tavasszal lesz kapható. A gyártó szerint a Revolution kompatibilis lesz az utóbbi 20 év során kifejlesztett és népszerűvé vált Nintendo játékprogramokkal.
Kulcsszavak: Nintendo konzol

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14