ThinkPad Z-szériás notebook a Lenovo-tól

forrás Prim Online, 2005. szeptember 20. 16:34
A Lenovo ma jelentette be a ThinkPad Z-szériát, az első szélesvásznú multimédiás ThinkPad notebookot. A ThinkPad Z-széria, azoknak a kisvállalkozóknak készült, akik egyazon készüléket használnak munkára és szórakozásra. A klasszikus fekete ThinkPad kivitelen kívül az új Z-széria különleges kiadása elérhető csiszolt titánborítással is. A titán fényes, új külsőt, tartósságot és karcállóságot biztosít a világ egyik legismertebb notebook márkájának.

A ThinkPad Z60t kijelzőjén 25%-kal, míg a Z60m 15,4 colos kijelzőjén 30%-kal több információ látható. A 2,8 cm vastagságú és csupán 1,9 kg súlyú, 14 colos ThinkPad Z60t kategóriáján belül a legvékonyabb és legkönnyebb szélesvásznú notebook.

A multimédiás lehetőségek használatát számtalan újítás könnyíti meg. Többek között az alkalmazások különféle funkcióihoz rendelt gyorsindító gombok, valamint a csatlakozók, melyek a digitális képek és videók egyszerű betöltését segítik elő. Ezek a tulajdonságok is optimálissá teszik a Z-sorozatot az üzleti és az otthoni felhasználók számára legyen szó prezentáció készítésről, multimédiáról vagy DVD nézésről.

Rendkívüli tartósság

Az üzleti utazók számára a Z-szériát egy új, belső páncélváz - egy roll cage - jellemzi, amely akár 30%-kal is csökkentheti a belső alkatrészek sérülésének esélyét a készülék leesésekor. A belső alkatrészeket, beleértve a merevlemezes meghajtót is, egyetlen magnéziumvázból alakították ki, amely sokkal nagyobb védelmet nyújt anélkül, hogy befolyásolná a használhatóságot. A Lenovo Aktív Védelmi Rendszerével - a ThinkVantage technológiával - kombinálva a ThinkPad roll cage hatékony megoldást jelent a költséges merevlemez sérülésekkel szembeni védelemre. A technológiát a későbbi ThinkPad modellekben is alkalmazni fogja a Lenovo.

Stílus és lényeg

A szélesvásznú TFT kijelző különleges csiszolt titánborítással rendelkezik, amely tartós és karcálló is egyben. A billentyűzeten helyet kapott egy Windows gomb, valamint multimédiás és egyéb alkalmazáshoz kötődő gombok kihangsúlyozzák a legendás, teljes méretű ThinkPad billentyűzetet. A Lenovo stratégiai megfontolásból, a még kiválóbb hangminőség és hangerő érdekében a nagy sztereó hangszórókat a billentyűzet két oldalán helyezte el. A multimédiás képességeket tökéletesen kiegészítik a három USB 2.0 az S-Video, VGA és IEEE1394 csatlakozók. A Z60m-ben helyet kapott egy 3 az 1-ben memóriakártya-olvasói is.

A Lenovo új ThinkVantage technológiái sokkal hatékonyabb jellemzőkkel szolgálnak egy központosított kezelőfelületen, gyorssá és egyszerűvé téve a számítógép biztonságát. A Z-sorozat a ThinkVantage Ügyfélbiztonsági Megoldás legutóbbi verziójával felszerelve jön ki, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók saját maguk visszanyerjék elvesztett belépési jelszavukat. További jellemzői a könnyű és hatékony lemeztitkosítás, a frissített jelszókezelő szoftver és a Rendszerbiztonsági Audit, annak érdekében, hogy a felhasználók megfelelően védjék rendszerüket.

A 14 hüvelykes ThinkPad Z60t októbertől lesz kapható a kijelölt üzleti partnereknél.

Kulcsszavak: Lenovo notebook

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14