Reklámmentes az Opera böngészője mostantól

Genda Csongor Zoltán, 2005. szeptember 20. 19:04
A mai napon eltávolította az Opera szoftvercég böngészőjéből az éktelen reklámcsíkot. Jon S. von Tetzchner, az Opera Software alapítója és vezérigazgatója azzal indokolta a reklámok száműzését, hogy ezáltal szeretnének a jövőben még több felhasználót megnyerni maguknak, mert eddig sokakat a reklámbanner gátolt meg a szoftver kipróbálásában.
Eddig mindazoknál, akik az ingyenes verziót használták, megjelent egy reklámcsík, amit csakis a 34 eurós regisztrációs díj kifizetése után lehetett eltávolítani. A felhasználók rohamos gyarapodása láttán azonban a cég úgy döntött , hogy mentesíti a böngészőt a nem kívánt hirdetésektől. Eskil Siversten, a cég szóvívője elmondta, bíznak abban , hogy ezentúl még többen veszik majd igénybe a reklámmentes Opera böngészőt.

"A böngészők harcában szeretnénk kivívni magunknak a második pozíciót"- számolt be a Financial Timesnak nagyra törő terveiről Tetzchner. Elemzők szerint világszerte az internetezők egy százaléka használja az Operát, míg az Explorert 87 % részesíti előnyben, ezt pedig a Firefox követi hozzávetőlegesen 8-10 %-os piaci részesedéssel.

A reklámmentes 8.50-es Opera máris letölthető a cég internetes oldaláról (www.opera.com).

Kulcsszavak: böngésző Opera

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55