Az Apple továbbfejleszti a Mac szolgáltatást

forrás Prim Online, 2005. szeptember 21. 14:58
Az Apple bemutatta a Mac on-line szolgáltatás legújabb, továbbfejlesztett változatát, mely a Mac hagyományos egyszerűségét és eleganciáját az Internet szabványokban rejlő erejével ötvözi, hogy a személyes információk, képek és videók megosztása, az ismerősök közötti kommunikáció minél egyszerűbb legyen. Az új szolgáltatások között olyan innovatív lehetőségek jelennek meg, mint a Mac Groups, mely lehetővé teszi egyéni csoportok, közösségek kialakítását; továbbfejlesztett Mac Backup adatmentési rendszer; illetve összesen négyszeresére növelt iDisk és e-mail tárkapacitás.
A legfontosabb Mac újdonságok:

Mac Groups: A Mac előfizetők most már saját on-line közösségeket hozhatnak létre, melynek segítségével könnyedén oszthatják meg anyagaikat, tehetik hatékonnyá csoportos kommunikációjukat. A Mac csoportok tagjai egyetlen közös címen keresztül küldhetnek üzeneteket a csoport minden tagjának, illetve közös iDisk tárterületet és iCal naptárat használhatnak.

Backup 3: Az alapoktól újratervezett Mac Backup egyszerűbb beállítást, gyorsabb és akár önműködő mentéseket tesz lehetővé. Az új szolgáltatások között megjelent az iLife anyagok, a saját Home könyvtár és más fontos Mac OS X elemek mentésének lehetősége. A beépített Mac OS X “Tiger Spotlight kereső segít a biztonságos tárolásra érdemes anyagok keresésében; a fokozatos mentési algoritmus pedig a mentési idő és a tárterület-igény csökkentésében.

Megnövelt tárterület:
Mac előfizetők számára már a korábbi kapacitás négyszerese, összesen 1 GByte tárterület áll rendelkezésre a levelek és más dokumentumok tárolására, míg a Mac Family Pack vásárlói már 2 GByte területtel gazdálkodhatnak.

Francia és német felület:
Az eddigi angol és japán nyelvű felhasználói felület mellett már francia és német nyelven is használható a teljes Mac rendszer.

Az új szolgáltatások mellett a Mac továbbra is kínálja a bevált HomePage programot az egyszerűen csábító személyes webhely létrehozásához; az iDisk virtuális tárterületet, mely bárhonnan hozzáférhető; a Mac Sync mechanizmust, melynek segítségével bármely Mac OS X rendszerről elérhetők a személyes beállítások, naptár és címtár; a hirdetésektől mentes Mac Mail levelezőrendszer; valamint az Apple szoftverek megismerését segítő LearningCenter.

Kulcsszavak: Mac Apple

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14