Az IBM és a Maersk Logistics együttműködése

forrás Prim Online, 2005. szeptember 28. 18:25
Az IBM és a Maersk Logistics, az A.P. Moller-Maersk csoport tagja, új, közös kezdeményezést jelentett be a globális beszállítói hálózat-műveletek nagyobb, real-time átláthatóságát szolgáló tárolóegység-követő rendszerek fejlesztésére és az árucikkek szállításában a biztonság fokozására.
A megoldás részét képezik intelligens, vezeték nélküli követő eszközök és egy fejlett technológiát alkalmazó hálózat is, amelyeket a gyártók, kereskedők, logisztikai kiszolgálók, szállítók és kormányzati felhasználók egyaránt hasznosíthatnak a szállítmányok azonnali azonosítására.

A közös fejlesztés során az IBM és a Maersk Logistics kutatási, üzleti tanácsadó és mérnökcsapatokat állított fel, amelyek vámkezeléssel, kikötői és határellenőrzési irányítással, beszállítói hálózatirányítással és szállítmányozással foglalkozó technológiai szakértők és belső szakemberek részvételével működnek. A megoldás alapja az IBM vezető hardver- és szoftver-technológiája, a Maersk Logistics globális beszállítói szakértelmével kiegészítve. A két vállalat először ötvözött két fontos feltörekvő technológiai megoldást:

Intelligens, real-time követést lehetővé tevő eszközök
(Tamper-Resistant Embedded Controllers, TREC), amelyek a szállítmány részét képező tárolóeszközökre erősíthetőek, és kialakításuknál fogva ellenállóak a használat során keletkező behatásoknak. A pusztán információ tárolására szolgáló passzív címkékkel ellentétben a vezeték nélküli TREC eszközök jelentős feldolgozó kapacitással is rendelkeznek, amely adatok küldését és fogadását is lehetővé teszi. A készülékek automatikusan begyűjtik az információt minden tárolóegységről, beleértve az azok fizikai helyét jelző GPS-koordinátákat, hőmérsékletet, páratartalmat, és a szenzorok által jelzett esetleges rongálást is.

A TREC eszközök által, tulajdonoshoz nem kötött hálózatokban begyűjtött adatokat és üzleti integrációs rendszereket ötvöző, maximálisan integrált rendszer.

A hálózat manuális folyamatokat nem használ, és a beszállítói lánc minősített tagjai számára hozzáférhetővé teszi a számukra szükséges adatokat. A begyűjtött információt decentralizált adatbázisokhoz lehet rendelni, amelyekben minden résztvevő a saját adataiért felelős. A szolgáltatás-központú infrastruktúrának köszönhetően a résztvevők azonnal hozzáférhetővé tehetik a kívánt információt.

Ez az egyedülálló megoldás igény szerinti hozzáférést biztosít a globális beszállítói láncok tagjainak az aktuális, szállítmányozással kapcsolatos adatokhoz. A megoldás támogatja a Vámigazgatások Világszervezete (World Customs Organization, WCO) által kiadott, a globális kereskedelem előmozdítását és biztonságát szolgáló új kertrendszert is.

Kulcsszavak: +céginfo IBM

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50