Nyolc Windows javítófolt kedden

Milkovits Gábor, 2005. október 8. 16:46
A Cnet információi szerint a Microsoft közzétette a jövő héten megjelenő szokásos havi frissítőcsomagjával kapcsolatos előzetes tájékoztatóját, amelyben nyolc biztonsági frissítést ígér a Windows operációs rendszerhez.
Az információ ellenőrzése péntek reggel némi nehézségbe ütközött, ugyanis a Microsoft erre szakosodott, és a Cnet által linkként megadott weboldalán (http://www.microsoft.com/technet/security/bulletindv/aance.mspx) csupán annyi volt olvasható, hogy az október 11-én megjelenő frissítőcsomaggal kapcsolatos tájékoztató október 6-ára (azaz az előző napra) várható. Elképzelhető persze, hogy a hírportál valamilyen más úton (például RSS feed formájában) jutott hozzá az információhoz, a link megadása azonban ebben az esetben nem tűnik logikusnak.

A Cnet szerint mindenesetre a foltok között kritikus, vagyis a legmagasabb kockázati fokozatú biztonsági rést orvosló javítás is lesz, ezek számát azonban előzetesen nem közölték. A biztonsági frissítések között lesz egy a Windows és az Exchange e-mail szerver problémájára megoldást kínáló javítófolt is: ezt a hibát a Microsoft "fontosként", azaz veszélyesség szempontjából skálájukon a második legkomolyabbként értékeli. Azt jelenleg még nem lehet tudni, hogy a nyolc keddre várható javítófolt között lesz-e olyan, amelyik az Internet Explorer böngészőn az utóbbi hetekben feltárt biztonsági rések kijavítására hivatott. Október 11-én a biztonsági frissítések mellett a szoftveróriás kiadja vírusprogram-eltávolító eszközének (Windows Malicious Software Removal Tool) legújabb verzióját is. Szeptemberre összesen egy darab kritikus javítófoltot szánt a Microsoft, a kibocsátás előtt néhány nappal azonban minőségi okokból visszavonták a javítást.
Kulcsszavak: security Windows

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

NIS2 visszaszámlálás: Másfél hónapjuk van a vállalatoknak a NIS2 nyilvántartásba vételre

A NIS2 direktíva számos követelményt fogalmaz meg az EU-tagállamok kiber- és információbiztonságára vonatkozóan. Magyarországon a „2023. évi XXIII. törvény a kiberbiztonsági tanúsításról és a kiberbiztonsági felügyeletről”, azaz a „Kibertan-törvény” implementálja a direktíva rendelkezéseit, melynek értelmében az érintett vállalatoknak 2024. június 30-ig regisztrálniuk kell magukat a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) által kijelölt online felületen.

2024. május 14. 17:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36