HP: új Intel alapú asztali PC

Széll Zoltán, 2005. október 9. 08:28
A HP bevezette új HP dc7600 üzleti célú asztali PC-jét.
A HP dc7600 az alapkiépítés részeként tartalmazza az első olyan beágyazott biztonsági lapkát, amely a Trusted Computing Group és az új Trusted Platform Module (TPM) 1.2 specifikációja szerint készült, opcióként pedig a HP ProtectTools Embedded Security biztonsági szoftvermegoldást futtatja.

A dc7600 a legújabb Intel Celeron D, Pentium 4 és Pentium D processzorokkal rendelhető. Ideális rendszer minden olyan felhasználónak, aki több, nagy CPU kapacitást igénylő alkalmazás (pl. valamilyen irodai alkalmazás és vírusellenőrző program) párhuzamos futtatása esetén is szeretne nagy teljesítményt elérni. Párhuzamos feladat-végrehajtási (multitasking) képességei folytán jól boldogul a nagy adattömeget feldolgozó alkalmazásokkal. A multitasking hatékonyságát fokozza a kétmagos processzor, a sávszélességet a fogyasztás növelése nélkül bővítő kétcsatornás DDR2 memória, a 3,0 Gb/s sebességű SATA merevlemez, valamint a kétkijelzős megjelenítést támogató Intel GMA 950 grafikus vezérlő, amely elődje, a GMA900 teljesítményének kétszeresét kínálja.

A dc7600 megbízható egyedi hőszabályozó rendszere javítja a produktivitást és mérsékli a rendszerleállások gyakoriságát. A különlegesen strukturált légáramlás az energiaigény növekedése esetén is megfelelően hűti a PC elemeit. A megoldás a rendszer zajkibocsátását is csökkenti, ami fontos szempont, hiszen a figyelmet elterelő zaj is ronthatja az üzleti felhasználók produktivitását. A helytakarékos kialakítású dc7600 gazdaságos helykihasználást és bővítési lehetőségeket nyújt az üzleti környezetben.

A HP asztali gépei közül a dc7600 sorozat elégíti ki elsőként a teljes egészében a veszélyes anyagok használatát korlátozó uniós RoHS irányelv követelményeit.

A dc7600 üzleti asztali PC már Magyarországon is kapható.
Kulcsszavak: PC HP

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50