A százdolláros laptop iránt hatalmas az érdeklődés

MTI Sajtóadatbank, 2005. október 17. 11:06
Az amerikaiak, nevezetesen a Massachusetts Institute of Technology (MIT) intézet terve, a fejlődő világ lakosságának 100 dolláros táskaszámítógépekkel való ellátása iránt hatalmas az érdeklődés, már 4 és fél millió gépre lenne rendelés - jelentette be a projekt egyik illetékese.
A MIT és a Media-Lab nevű vállalkozás vezetői még a téli davosi világgazdasági fórum alkalmával vázolták az elképzelést, miszerint igen olcsó számítógépekkel kellene ellátni a fejlődő országok fiatalságát, csökkentendő a hatalmas technológiai fejlettségi különbséget Észak és Dél között. Most a projekt illetékese egy görög lapban azt nyilatkozta, hogy jövőre mér elindul a számítógépek szállítása, 2007-ben pedig tömeges gyártásuk is, tekintettel arra, hogy a Föld mintegy másfélszáz országából jelezték a vételi igényt. Elsősorban Brazíliában mutatkozott meg kiemelkedő érdeklődés a projekt iránt.

Ennek távlati célja, hogy idővel a világ minden iskolás korú gyerekének legyen kis notebook-ja, nem csupán iskolájuknak. Olyan számítógépekről van szó, amelyek egyszerű elemmel működnek, azaz ott is használhatók lennének, ahol még nincs villany.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50