Az ÁFSZ a Sybase adatbázisára épít

forrás Prim Online, 2005. november 4. 13:03
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) a Sybase IQ termékét választotta épülő adattárháza motorjaként.
A tavaly októberben megújult magyarországi Sybase termékképviselet, a Sybase Products Hungary tovább erősíti pozícióit az adatbázis-kezelők
szegmensében. Augusztusban az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) a Sybase IQ termékét választotta épülő adattárház motorjaként.

Az adatbázis-kiszolgáló teljesítményével, alacsony diszkkapacitás-igényével, alacsony fenntartási költségeivel a kormányzati informatika ideális
eszközének tekinthető. Ezt ismerte fel az Állami Foglalkoztatási Szolgálat, amikor a Sybase IQ adatbázisát választotta. Figyelembe vették azt is, hogy az adattárban tárolt adatok tömege évről évre jelentősen bővül, az egyidejű hozzáférések, lekérdezések száma nő, és ennek a változó igénynek a kiszolgálása csak jól méretezhető eszközzel lehetséges.

Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat a foglalkoztatás bővítése, a munkavállalók munkaerő-piaci helyzetének javítása érdekében végzett
tevékenységéhez felhasználja a hazai foglalkoztatás nyilvántartott adataiból előállított információt és különböző statisztikai kimutatásokat.

Ezen információkat mind a foglalkoztatáspolitikával foglalkozó szervezetek és intézmények, mind az érdeklődő nagyközönség számára elérhetővé teszi. Az adatok az egész országot lefedő kirendeltségi hálózatban keletkeznek. Az egyre bővülő és sokrétű információs igényeknek való megfelelés nagytömegű, változó tartalmú adatok gyors és naprakész elérését követeli meg. Az ÁFSZ az országos adatok hatékony feldolgozása érdekében határozta el a Sybase IQ alapú korszerű adattárház technológia alkalmazását.

A nagy érdeklődés övezte projektről a szakmai közönség a szeptember 27-én az IDC által rendezett IT Innovation and Business Transformation című BI fórumon tájékoztatást kapott.
Kulcsszavak: Sybase

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megalkották az első magyar AI alapú éttermi asszisztenst

A koronavírus-járvány okozta elszigetelődés adta az inspirációt egy kis baráti társaság számára, hogy olyan közösségi applikációt fejlesszen, ami megkönnyíti az információszerzést, a tájékozódást, miközben a vendéglátóhelyek kiszolgáltatott helyzetét is orvosolni tudja.  A kis közösségi alkalmazás bár népszerűvé vált, de a várt áttörést nem érte el, ezért a csapat egy inkubációs programban kapott segítséget felhasználva fejlesztette ki a jelenlegi formában elérhető rendszert.

2024. május 1. 13:48

Stratégiai partnerséget kötött a Continental a DeepDrive-val

A Continental technológiai vállalat stratégiai partnerséget kötött a müncheni székhelyű DeepDrive-val az elektromos járművekhez szükséges alapvető technológiák továbbfejlesztése érdekében. 

2024. május 1. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14