Ingyenes, de reklámokkal telített szoftvereket tervez a Microsoft?

Genda Csongor Zoltán, 2005. november 15. 19:04
A CNET hírportál információi szerint a Microsoft szoftveróriás azt fontolgatja, hogy néhány általuk fejlesztett alkalmazást a jövőben díjmentesen bocsátanának a felhasználók rendelkezésére, és költségeiket reklámokból finanszírozzák.
Konkrét tervekről még nem lehet beszélni, mivel ennek a lehetőségnek csupán a gondolata merült fel néhány Microsoft-alkalmazottban, akik úgy vélik, érdemes elgondolkozni azon, hogy az olyan termékeket, mint a Works, Money, Word vagy éppenséggel a Windows operációs rendszert is ingyenessé tegyék a jövőben, és az elszenvedett veszteséget reklámbevételekből pótolják.

Egy a CNET birtokába került Microsoft-munkatársak által írt internetes dokumentumban az áll, hogy az online reklámpiac növekedése és a fogyasztói területről származó bevételek csökkenése révén a vállalatnak nem szabad figyelmen kívül hagynia a hirdetések által támogatott szoftververziók kiadását sem.

A Microsoft is megerősítette a dokumentum hitelességét, azonban közölték, hogy ez egyelőre még csak egy ötlet, amely vita tárgyát képezi, és vállalatuk nem hozott még döntést az ügyben.

A redmondi szoftveróriás jelenleg évente kilenc dollár nyereségre tesz szert minden egyes Windows-felhasználó után, amely összeg a szakértők véleménye szerint könnyedén pótolható a hirdetési bevételekből is.
Kulcsszavak: +céginfo Microsoft Windows

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50