Versenyfelhívás iskolásoknak a Neumann János Nemzetközi Programtermék Versenyére

forrás Prim Online, 2005. november 21. 10:31
A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság és a szekszárdi I.Béla Gimnázium és Informatikai Szakközépiskola az idén második alkalommal hirdeti meg az Általános és Középiskolások Neumann János Nemzetközi Programtermék Versenyét.
A verseny teret biztosít a diákok által készített számítógépes programtermékek bemutatására és versenyeztetésére. Alkalmat teremt az informatikában tehetséges diákok találkozására és tapasztalatcseréjére. A verseny a bemutatott termékekkel a diáktársadalomnak is példát kíván mutatni arra, hogyan kell és lehet értékes - sőt piacképes -informatikai termékeket már az iskolai évek alatt létrehozni.

A részvétel feltételei: a versenyen általános- és középiskolai nappali tagozatos tanulók indulhatnak. A felsőfokú intézményekben tanuló elsőéves diákok abban az esetben vehetnek részt, amennyiben a verseny napjáig, (dec.5) nem töltötték be a 19. életévüket.  Az általános iskolások és a középiskolások (az elsőéves hallgatókkal együtt) külön-külön csoportban versenyeznek. Nevezési díj nincs.

A verseny kategóriái

A versenyzők hat kategóriában küldhetnek be programokat. Ezek a kategóriák a következők:
oktató programok,
játékprogramok,
alkalmazói programok,
számítógépes grafika,
számítógépes zene és
internetes alkalmazások.
A kategóriák részletes leírása és a beküldés feltételei a részletes tudnivalóknál a http://ibela.hu/neumann/ címen olvashatók.

A verseny szakaszai:

1. Nevezni a verseny honlapjáról letöltött nevezési lappal lehet 2005 október 21-ig (késés esetén november 14-ig)

2. A verseny első fordulója. A programtermékeket 2005. november 14-ig kell beküldeni, a pályázatokat a zsűri előzsűrizi. A zsűri november 25-ig küld értesítést azoknak a versenyzőknek, akik a döntőbe kerülnek. Az el nem fogadott pályázatok szerzői is értesítést kapnak.

3. Döntő. A 2005. december 5-7. között megrendezendő döntőbe behívott versenyzők a zsűrinek és a közönségnek 10-15 perces előadás keretében mutatják be programterméküket. A zsűri -amelynek elnöke hagyományosan Kovács Győző, a verseny kezdeményezője - a terméket annak minősége, a bemutatás színvonala és a feltett kérdésekre adott válaszok alapján értékeli. A döntőn a tanulók a rendező iskola vendégei. A zsűrizés végeztével a zsűri ünnepélyes eredményhirdetést tart. A verseny (bárki részt vehet rajta), a zsűri pontozása és az eredmények nyilvánosak, mindez kikerül a verseny honlapjára is. A verseny döntőjébe került tanulók a verseny támogatói által felajánlott értékes díjakat kapják, amelyek zömében informatikai hardware és software termékek.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50