Siemens: Fejlesztés kórházaknak, hálózat Grönlandon

Kovács Attila, 2005. november 27. 15:12
A Siemens arról tájékoztatott, hogy integrált vezeték nélküli IP-infrastruktúra révén nagyobb mobilitást hoz létre a kórházi ellátásban. A páciens-információk biztos elérhetősége és a kórházi személyzet mobilitása döntő jelentőségű a gyors és hatékony orvosi ellátásban.
A Siemens Communications ágazata olyan megoldással támogatja a Lübeck központú, világszerte 6000 munkatársat foglalkoztató, 1 milliárd euro forgalmú  Dräger Medical orvostechnikai vállalatot, amellyel a páciensek létfontosságú adatai a kórház meglévő hálózatán keresztül hozzáférhetővé tehetők. Erre a Dräger és a Siemens a legmodernebb WLAN technológiát vezetik be, miáltal javul a kórházi személyzet mobilitása, és stabil hálózati működés biztosítható. Az előálló vezeték nélküli infrastruktúrában az orvos- és ápoló személyzet a páciens vitális adataihoz bárhol, bármikor hozzáférhet. A megoldás alapja az Infinity OneNet, a Dräger hálózati infrastruktúra- és szolgáltatáscsomagja, amelynek révén  a kórház meglévő hálózata egyidejűleg használható páciens-monitoring céljaira, valamint kommerciális illetve adminisztratív feladatokra. A Siemens, mint az Infinity OneNet tanúsított megoldás-partnere, a kooperációba a vezeték nélküli hálózatok és ügyfélszolgálat területén meglévő szakértelmét viszi be. A Wireless Voice over IP technikával kombinált Infinity OneNet nagymértékben növeli a hatékonyságot, amennyiben mobil végkészülékekkel közvetlenül összeköti az ellátó személyzetet egymással és a pácienssel. Így mindenki bárhol elérhető, és elmaradhatnak a kórtermek és szolgálati helyek közti időt rabló gyaloglások is, melyek a páciensek adatainak ellenőrzésére, vagy kéréseik teljesítésére eddig szükségesek voltak.

A Siemens arról is hírt adott, hogy a legmodernebb internet-és mobiltechnikát szállítja Grönlandnak. A világ egyik legfélreesőbb sarkában, az 57 ezer lelket számláló Grönlandon a  lakosság Európa leggyorsabb internet megoldását, az ADSL2+ -t (24 Mbit/s) fogja használni, ezáltal fürgébben és kényelmesebben tud majd szörfölni a világhálón, mint az európai kontinensen lakó 700 millió „szomszéd”. A világ legnagyobb, több mint 80%-ban jéggel borított szigetén  a  kommunikáció létfontosságú, legyen szó a jégmezőkön úton lévők mobiltelefon-összeköttetéséről, vagy orvosi távdiagnózis érdekében gyors internetelérésről.  A Tele Greenland állami telekommunikácós szolgáltató a Siemenst bízta meg a technika szállításával és telepítésével. Az internethasználat elterjedtsége máris elérte az 50%-ot, azaz az európai ipari országok átlagát. A mobiltelefon penetráció jelenleg a 70%. A grönlandi kormány előírta, hogy minden 70 lakosnál nagyobb települést be kell kapcsolni a hálózatba. A Siemens-megoldás IP-alapú nanoGSM bázisállomásokat használ, úgynevezett. „Local Switching” technikával kombinálva.   

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tippek a hosszabb üzemidőhöz a HONOR-tól

A HONOR készülékei, a kedvező árútól a csúcskategóriásig kiváló akkumulátor üzemidővel rendelkeznek, mérsékelt igénybevétel mellett akár egész nap használhatóak. Ettől függetlenül azonban érdemes figyelni arra, hogy miként tudjuk a leghatékonyabban kihasználni az üzemidőt, hogy még véletlenül se merüljön le okostelefonunk.

2024. április 26. 16:19

Álljunk meg egy parkolásra – így parkolunk a fizető övezetekben

A fizetőparkolás intézményét sok autós a sofőrök ellenségeként éli meg, miközben annak egyik fontos célja éppen a forgalomszabályozás és a városi parkolókapacitás hatékonyabb kihasználása, különösen a sűrűn lakott területeken. A Yettel mobilparkolás szolgáltatásának elemzésével érdekes megállapítások derültek ki a hazai autósok szokásairól, most pedig szervizcsomagot és üzemanyag utalványt is érhet a mobilparkolás használata.

2024. április 26. 13:10

A HONOR szállította a legtöbb okostelefonot a kínai piacra

Az IDC legújabb jelentése szerint 2024 első negyedévében a HONOR lett a vezető márka Kína okostelefonos piacán. 

2024. április 26. 09:55

Megjelentek az első HMD okostelefonok

A Human Mobile Devices (HMD) bemutatta első saját gyártású okostelefonjait: megérkezett a HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ és HMD Pulse. A Pulse kollekció már most lefekteti a HMD designalapjait: merész vonalvezetés, egyedi tónusok, modern és letisztult esztétika, elegáns kialakítás, előkelő formatervezés – és mindez elérhető áron.

2024. április 25. 13:15

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50