A Microsoft jövőre beszünteti a Mac IE támogatását

Milkovits Gábor, 2005. december 19. 21:26
A Microsoft bejelentette, hogy december 31. után nem nyújt terméktámogatást a Macintosh számítógépeken futó Internet Explorer böngészőhöz.
A hír valószínűleg nem érte teljesen váratlanul azokat, akik Mac gépükön Explorert használnak, mivel a szoftveróriás már több mint két évvel ezelőtt bejelentette, hogy hasonló lépést tervez. Erre utaló jel lehetett az is, hogy a Windows-zal ellentétben a Mac operációs rendszerhez már nem adták ki az IE legújabb, 6-os verzióját, így az Apple gépein még mindig az 5-ös a legújabb változat, és most már az is marad. A Macintosh számítógépekre szabott Explorer a támogatás megszűnte után még egy hónapig elérhető lesz, azonban a Microsoft ennek ellenére egy újabb technológiát képviselő böngészőre, például az Apple Safari-ra történő mielőbbi átállást javasolja a felhasználóknak.

A támogatás megszüntetése aligha jelent komoly problémát a Macintosh felhasználóknak, akiknek nagy része amúgy is egy ideje már más szoftvereket használ a böngészéshez. Az egyetlen nehézség abból eredhet, hogy még mindig léteznek olyan weboldalak, amelyek csak az Explorerrel működnek, vagy jelennek meg megfelelően. Júniusban például a SciVisum felmérése szerint minden 10 brit oldalból egy nem volt hibátlanul megjeleníthető a Firefox-al. A Mac OS X rendszeren a Safari mellett az Opera, a Firefox, és más alternatív böngészők is futnak.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14