Óvatos előrejelzést tett az Infineon

MTI Sajtóadatbank, 2006. január 25. 09:30
A német Infineon félvezető gyártó vállalat óvatos előrejelzést tett a folyó pénzügyi negyedévre, miután jelzést adott a piacoknak a várakozásoknál esetleg nagyobb első negyedéves üzemi veszteségéről.
Az első negyedév veszteségéért felelős memóriaáramkör-gyártó részlegre nem adott előrejelzést az Infineon, mindössze a logikai elemeket gyártó tevékenységére vonatkozóan tett nyereség csökkenést és az értékesítések stagnálását kilátásba helyező előrejelzést. A decemberben végződő negyedévet 122 millió eurós EBITDA eredménnyel zárta 1,67 milliárd eurós forgalom után.

Az Infineon részvénye alig mozdult a frankfurti nyitáskor, 0,3 százalékkal csökkenve 7,77 euróra.

A logikai elemek forgalma szezonális lassuláson esik át a kínai újév végével, eredményét pedig a müncheni üzem bezárásának külön költségei és fejlesztési költségek terhelik meg.

A memória-áramköröket gyártó érdekeltségének termelését felfuttatja amerikai gyáraiban. Az ún. bit-termelés - a gyártott memóriaelemek mennyiségi mutatója - 20 százalékkal emelkedik a folyó negyedévben, a kiszállítások pedig meg nem határozott mértékben emelkednek majd.

A DDR2 memőria áramkörök ára - amelyekből az Intel a világpiaci kereslet mintegy negyedét fedezi - jelentősen emelkedett az elmúlt hónapban. Amennyiben az árak megőrzik jelenlegi szintjüket az Intel memória-áramkör gyártása akár még nyereséges is lehet.

Az Intel, a legnagyobb európai félvezető gyártó az idei év második felében külön be kívánja vezetni a tőzsdére memória-áramkör gyártó üzletágát. A tevékenységi kör forgalmának mintegy negyedét hozza, de a változó áramkör árak miatt bevétele nehezen előre jelezhető. A tervezett kibocsátásról közelebbi részletekkel nem
szolgált.

Tevékenységét a logikai áramkörök gyártására kívánja összpontosítani a jóval stabilabb értékesítési és ár-karakterisztika miatt. A logikai áramkörök felvevő piaca az autó-, telefon-, távközlési infrastruktúra ipar, valamint a fizetőkártya gyártás.

A memória-áramkör gyártás fő terméke a számítógépekben alkalmazott DRAM chip. Paraméterei már olyannyira standardizálódtak, hogy a piac valósággal árutőzsdei terméknek tekinti és ennek megfelelő áringadozásnak teszi ki. Az ingadozások sok esetben az előállítási költség alá is csökkennek.

A memória-áramkör gyártásban piacvezető Samsung ebben a hónapban korábban annak a véleményének adott hangot, hogy a PC értékesítések csökkennek az idén és a tavalyihoz hasonló helyet alakul ki a memória áramkörök világpiacán, amikor az etalonnak tekintett 256 MByte-os DDR DRAM árak 40 százalékkal estek.
Kulcsszavak: Infineon

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Continental budapesti gyára „Megbízható Munkaadó” díjat kapott

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) idén többek között a Continental budapesti telephelyét, a Continental Automotive Hungary Kft.-t díjazta a „Megbízható Munkaadó” címmel – melyet 2022-ben a teljes magyarországi Continental csoport nyert el. A rangos díjat az újonnan bevezetett szabályok értelmében a győztes az eddigi kettő helyett, immáron három évig tudhatja magáénak. Az elismeréssel azon cégeket tüntetik ki, amelyek példaértékű módon gondoskodnak dolgozóik munka-, valamint életkörülményeiről.

2024. május 20. 10:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59