IP telefónia megoldás a Siemenstől kis- és középvállalatok számára

forrás Prim Online, 2006. január 25. 14:27
A Siemens távközlési ágazata szerdán Magyarországon is bemutatta elsősorban kis- és középvállalatok számára készült, internetprotokollra épülő integrált kommunikációs rendszerének legújabb családtagjait, a HiPath 2000 sorozat berendezéseit.
A második generációs IP-technológiát használó, nyitott szoftverarchitektúrájú (SIP protokollt támogató), Linux-alapú rendszer lehetővé teszi az adat- és beszédkommunikáció egy hálózaton történő, költséghatékony lebonyolítását. Felhasználói oldalról számítógépek, telefonok és egyéb kommunikációs eszközök csatlakoztathatók a HiPath-hálózathoz, míg a szolgáltatói oldalon akár ISDN-, akár DSL-kapcsolat is megvalósítható.

A HiPath 2000 a következő funkciókat nyújtja egy rendszerben:
  • router,
  • gateway,
  • tűzfal,
  • DSL-típusú internetcsatlakozás,
  • ISDN-csatlakozási lehetőség a szolgáltatói hálózatra,
  • biztonsági rendszerek,
  • vezetékes vagy vezeték nélküli telefoncsatlakozási lehetőségek.

A HiPath 2000 harminc felhasználó számára biztosítja egyidőben a biztonságos kommunikáció lehetőségét. Ez jóval többet jelent egy egyszerű telefon-alközpont vagy router szolgáltatásainál: megoldható a részlegek és a dolgozók költséghatékony belső kommunikációja, hiszen a központi rendszerek kívülről is elérhetők a résztvevők számára. Ráadásul mindehhez kábelrengetegre sincs szükség, hiszen minden üzleti felhasználói alkalmazás - akár hang- akár adatbázisú szolgáltatásról van szó - elérhető vezeték nélkül is. A rendszer integrálja a számítógépes. illetve a hangalapú adatátvitelt és (a HiPath 2030 típusú berendezés) hangüzenetek rögzítésére és kezelésére is képes.

A HiPath 2000 a megszokott telefóniával azonos szintű hangminőséget biztosít, s használhatók mindazok a kényelmi funkciók, amelyeket a korábban alkalmazott rendszereknél megszoktunk, így a konferencia-kapcsolás, a hold-funkciók vagy a csengési beállítások. A hangátvitel minőségét a QoS-rendszer (Quality of Service) biztosítja, amely a hálózaton belül mindig magasabb prioritást biztosít a hangkommunikációnak.

A rendszer nemcsak az adat-, hanem a hangátvitelt is védi a biztonsági fenyegetések, vírusok vagy hackertámadások ellen, méghozzá több biztonsági szűrő, tűzfalak, titkosítási kulcsok valamint VPN (virtuális magánhálózatok) kialakításával.

Felhasználói szempontból a HiPath alkalmazása nagyon kényelmes, mert a rendszer rendkívül rugalmasan alakítható. Minden alkalmazott kaphat egy egyéni PIN-kódot, amelynek beütésével bármelyik mellékállomásról elérheti a számára beprogramozott szolgáltatásokat vagy adatokat.

A rendszert alacsony költségekkel lehet telepíteni és működtetni, s jelentős összegek takaríthatók meg azzal, hogy a munkatársak egymás közötti telefonbeszélgetései a hálózaton belül zajlanak le.

A Siemens Communications a HiPath 2000 bemutatójával összekötött mai sajtótájékoztatóján munkatársunk kérdéseire a következő válaszokat kapta.

  • a HiPath 2000 ára (20 készülékes rendszer kiépítéséhez) induló ára 200 ezer forint; a berendezés telepítési ideje mintegy 15 perc, a WLAN routeréhez hasonló telepítést a felhasználó maga is végezheti;
  • februárban jelenik meg a magyar nyelvű dokumentáció és a kapcsolódó szoftver magyar nyelvi változata;
  • a berendezés menedzsment funkciói: tűzfal kezelése, ISDN csatlakozások felügyelete, naplózás, letiltás;
  • a hasonló célú, de külön-külön vásárolt eszközökkel összehasonlítva, az egyszeri beruházási költségek akár 50%-a is megtakarítható HiPath 2000 beruházásnál.
Kulcsszavak: IP Siemens

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Vissza a valóságba a Nokia 3210-zel

25 évvel az eredeti megjelenése után a Human Mobile Devices (HMD) idén újra elhozza a legendás Nokia 3210-et – most megújult, izgalmas "Y2K" arany, tengerkék és sötétszürke színekben. A cél pedig ezúttal sem más, mint összekötni az embereket – csakhogy ezúttal a képernyőtől való elszakítással.

2024. május 8. 15:57

A Rakuten Viber itthon is bevezeti a hívószám azonosítást Android felhasználói számára

A Rakuten Viber, a privát és biztonságos üzenetküldés és hangalapú kommunikáció globális vezetője bemutatja új hívóazonosító funkcióját, amely nemcsak megvédi a felhasználókat a spamektől, de segítségével a felhasználók maguk dönthetik el, hogy mikor válaszolnak ismeretlen hívásokra. A hívószám-azonosító funkció mostantól Magyarországon is elérhető az Android-felhasználók számára, így ők is élvezhetik az ezzel járó hatékony spam-védelem előnyeit. A hívószám-azonosító funkciónak köszönhetően a Viber-felhasználók egy figyelmeztető üzenetet kapnak a Vibertől, amikor ismeretlen számról érkezik a hívás, amit a rendszer „biztonságosnak” vagy „potenciálisan spamnek” jelöl. 

2024. május 7. 20:30

Megérkeztek a HMD legújabb nyomógombos telefonjai

Ínycsiklandó tech csemegével készült a Human Mobile Devices (HMD), a ​ vállalat ugyanis épp most mutatta be legújabb kreációját, egy különleges klasszikus telefonokból álló válogatást a Nokia 215 4G, a Nokia 225 4G és a Nokia 235 4G készülékekből. A három kis nyomógombos csoda a szivárvány színeiben érkezik, 23 990 Ft fogyasztó árról indulva.

2024. május 1. 16:10

A tíz gigabites 5.5G-t használó innovatív eszközöket mutatott be Budapesten a Huawei

Már világszerte tesztelik az 5G sebességének tízszeresére képes 5.5G mobilhálózatokat, az ezeket használó eszközök várhatóan még az idén megjelennek a kereskedelmi forgalomban. 

2024. április 29. 19:48

Tippek a hosszabb üzemidőhöz a HONOR-tól

A HONOR készülékei, a kedvező árútól a csúcskategóriásig kiváló akkumulátor üzemidővel rendelkeznek, mérsékelt igénybevétel mellett akár egész nap használhatóak. Ettől függetlenül azonban érdemes figyelni arra, hogy miként tudjuk a leghatékonyabban kihasználni az üzemidőt, hogy még véletlenül se merüljön le okostelefonunk.

2024. április 26. 16:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36