Eugene Kaspersky: "Az antivíruscégek vesztésre állnak a károkozók ellen vívott harcban"

forrás Prim Online, 2006. január 31. 18:02
A népszerű WServerNews oldalon megjelent hírben olvasható, miszerint az antivíruscégek vesztésre állnak a károkozók ellen vívott harcban. Ezt a kijelentést Eugene Kaspersky, a Kaspersky Lab vezetője tette nemrég megjelent közleményében.
Az orosz antivírus-szakértő az internetet a bűnözői tevékenységek melegágyaként jellemzi, ahol is hacker csoportok százai munkálkodnak azon, hogy éves szinten több százmillió dollárral károsítsák meg a felhasználókat. Egyelőre az antivíruscégek képtelenek felvenni a harcot - mondta Kaspersky-, és a piacon található termékek nagy része nem képes még 90%-os védelmet sem nyújtani. A víruslaborokba 200-300 új variáns érkezik naponta.

Kaspersky nem ajánl mást, mint felhasználóként igyekezzünk betartani az alapvető biztonsági előírásokat, védekezzünk a lehető legjobb szoftverekkel, így elkerülhetjük a fertőzések nagy részét.

A teljes védelem érdekében használjuk a vezető gyártók antivírus, anti-spyware, behatolásészlelő és személyes tűzfalszoftvereit, telepítsük automatikusan a Windows megjelenő frissítéseit.

Már csak az a kérdés, hogy honnan tudjuk, hogy egy szoftver a legjobbak között van a maga területén? Olvassuk el az idevonatkozó nemzetközi teszteket, vagy bízzuk magunkat egy szakértő cég által kiválaszott és javasolt termékcsomagra. A Nollex Kft. igyekszik lépést tartani az IT biztonság rohamos fejlődésével és minden szóban forgó védelmi ponton a leghatékonyabb védelmi megoldást kínálja a felhasználókat. Az Eset NOD32 antivírus, az Agnitum Outpost Pro tűzfal behatolásvédő modullal és a Webroot Spy Sweeper online kémprogramvédelem a lehető leghatékonyabb védelmi stratégia sarokpontjai lehetnek a felhasználók rendszerében.
Kulcsszavak: security Kaspersky Lab

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mennyire vannak biztonságban a jelszóval védett adataink?

Manapság egyre több és egyre nagyobb volumenűek az adatlopások, ráadásul az adatszivárgások egyre többe is kerülnek a szervezetek számára. A technológiai újításoknak köszönhetően a kibertámadások napról napra kifinomultabbak, és a legerősebb jelszót is feltörik. Ennek ellenére továbbra is ez a vállalatok által leggyakrabban használt biztonsági módszer világszerte.

2024. május 3. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55