Oracle: a termékstratégia újabb lépései a felvásárlások után

Félúton a Fusion felé

forrás Prim Online, 2006. február 8. 11:14
A san franciscói városházán tartott rendezvényen Larry Ellison, az Oracle vezérigazgatója vállalati helyzetértékelést tartott, valamint részletesen ismertette azokat a 2006-ban bevezetésre kerülő új funkciókat és jellemzőket, amelyek megteremtik az ügyfelek számára az Oracle Fusion alkalmazásokra való átállás alapfeltételeit. Az Oracle vezetői emellett olyan webes alkalmazást és kimutatás-készítési lehetőségeket jelentettek be, amelyek a különálló rendszerek integrációját segítik elő.
Az Oracle továbbra is elkötelezett ügyfelei jelenlegi beruházásai értékének megóvásában, így 2006-ban várható az Oracle E-Business Suite 12, a PeopleSoft Enterprise 9 és a JD Edwards EnterpriseOne 8.12 változatok megjelenése. A tervek szerint 2007-ben megjelenik a JD Edwards World legújabb verziója. Az újabb változatokban az ügyfelek egyre inkább megtapasztalhatják az Oracle Fusion funkcionalitásából származó előnyöket, amelyek egyben az Oracle Fusion alkalmazásokra való zökkenőmentes áttérést szolgálják.

Az Oracle Fusion architektúra az alábbi három fontos informatikai trendre épít:

Szolgáltatásorientált architektúra (SOA), amely a rugalmas üzleti alkalmazások és folyamatok kialakítását biztosítja.
Vállalati információs architektúra, amely átfogó üzleti adatelemzési funkciókat kínál.
Számítóhálózatos architektúra (grid computing), amely az üzleti alkalmazásokat kiszolgáló valamennyi létfontosságú infrastruktúraelem (adatbázisok, köztesszoftverek és alacsony költségű hardveren és tárolóeszközökön megvalósított adattárolás) egyszerűen telepíthető és felügyelhető.

A jelenleg hetedik fő verzióban megtalálható Oracle Fusion Middleware technológiai infrastruktúrája működteti az Oracle Fusion alkalmazásokat, amelyeket világszerte már több mint 28500 ügyfél használ. Az Oracle Fusion Middleware környezetet egy 4500 fős partnerhálózat is támogatja, amely mintegy 2500 független szoftverszállítóból és több mint 28500 szaktanácsadóból áll.

„Már nagyjából félúton járunk az Oracle Fusion alkalmazások fejlesztési munkálataiban, és ugyanezt az irányt kívánjuk folytatni a programcsomag 2008-ra tervezett bevezetéséig” – nyilatkozta Charles Phillips, az Oracle elnöke, majd hozzátette: „Kialakítottuk az Oracle Fusion architektúra szerkezetét, és ellenőriztük valamennyi Oracle alkalmazás kompatibilitását a világszínvonalú Oracle Fusion Middleware szoftverkörnyezettel, amelynek kiforrott eszközeit már most is használjuk az Oracle Fusion alkalmazások kifejlesztésében. Emellett meghatároztuk az adatmodellt, és feltérképeztük az Oracle Fusion alkalmazások későbbi verzióiban megvalósításra szánt funkciókat és jellemzőket.”

John Wookey
, az Oracle alkalmazásfejlesztésért felelős első elnökhelyettese egy olyan webszolgáltatástár (Web Services Repository) létrehozását is bejelentette, amellyel az ügyfelek az egymástól elkülönülő rendszereket meghatározott szabványok alapján integrálhatják, definiálhatják meglévő alkalmazásaik üzleti folyamatait, illetve könnyedén kifejleszthetik a szükséges bővítéseket. A webszolgáltatástárra támaszkodva az Oracle Portál vagy bármely más JSR168-kompatibilis portál segítségével az ügyfelek összetett alkalmazásokat fejleszthetnek ki. Az Oracle BPEL Process Manager folyamatkezelő a webszolgáltatástár lehetőségeit kihasználva szabvány alapú, ugyanakkor testre szabható üzleti folyamatok megtervezésére és bevezetésére válik alkalmassá. Az előre definiált webszolgáltatásokkal pedig az Oracle Fusion alkalmazások kapcsolódási pontjait könnyebben elérhetővé lehet tenni a rendszerintegráció során.

Wookey beszédében olyan új kimutatáskészítési lehetőségeket is felvázolt, amelyek az Oracle XML Publisher alapjain a meglévő Oracle E-Business Suite, PeopleSoft Enterprise vagy JD Edwards EnterpriseOne alkalmazásokkal együtt használhatók. Az új kimutatáskönyvtár előreláthatólag már 2006-ban letölthető lesz, és ezzel kibővülnek az eddigi kimutatáskészítési lehetőségek. A tervek szerint ugyanezek a kimutatások megtalálhatók lesznek majd az Oracle Fusion alkalmazásokban is, így lehetőség nyílik arra, hogy az ügyfelek átállítsák üzleti és alkalmazási rendszerüket az Oracle Fusion új struktúrájára.
Kulcsszavak: Oracle +céginfo

Minden eddiginél több programmal várta az ELTE IK a Lányok Napjára ellátogató középiskolásokat

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 17:21

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50