Checkmark minősítés a Webroot kémprogram-védelmének

forrás Prim Online, 2006. február 20. 14:04
Új kémprogram-védelmi tesztelési kategóriában indulhatnak Checkmark minősítésért a résztvevők. Ebben a kategóriában azt vizsgálják, hogy milyen hatékony a megoldás azon károkozók ellen, melyek már települt kémprogramként vannak a rendszerben.
A vezető anti-spyware gyártó Webroot Software nyerte el elsőként a Checkmark minősítést abban az újfajta vizsgálati kategóriában, melyben azt tesztelik, hogy milyen hatékony a kémprogram-védelmi megoldás a rendszerbe már települt károkozók ellen. Az új minősítés elnyeréséhez olyan megoldásra van szükség, amely nem csak felfedezi a kémprogramokat, hanem teljes védelmet nyújt a felhasználóknak azok megbénításával, illetve a telepített kémprogramok és az újabb változatok eltávolításával.

A másik kémprogram-védelmi kategóriában (desktop) mindössze azt vizsgálták, hogy felismeri-e a védelem a fájlrendszerben megbújó kémprogramot, illetve képes-e blokkolni azt.
“Azért hoztuk létre a “Telepített kémprogram-védelem” kategóriát, mert felismertük, hogy a kémprogramok összetettsége és komolysága folyamatosan növekszik”, mondta Chris Thomas a West Coast Labs működési igazgatója. „Ebben az új kategóriában a Webroot által elnyert Checkmark Kémprogram-védelmi minősítés valódi teljesítménynek számít – az első a maga nemében. A teszt során felhasznált kémprogramok a West Coast Labs teljes gyűjteményéből származnak és úgy választották ki, hogy a különböző kémprogram típusok mindegyike részt vegyen a tesztben. Így például – többek között – szerepelnek a backdoor, downloader, keylogger és pénzügyi adatokat lopó kémprogramok.

A Spy Sweeper Enterprise 2.5-öt sajátosan úgy tervezték, hogy hatékonyan védje a felhasználókat a legkártékonyabb kémprogram típusoktól is, mint például a trójai, keylogger, rendszer-monitorozó és egyéb kéretlen programok. Az Enterprise változatban megtalálható a Smart Shields, az ipar legfejlettebb valós idejű blokkoló technológiája, valamint a Phileas™ – a Webroot saját, automatizált kémprogram kutató rendszere, melyet az interneten bárhol fellelhető kémprogramok kutatására fejlesztettek ki. Az elmúlt hónapban a Webroot Spy Sweeper Enterprise elnyerte az SC Magazine „Legjobb vétel” és a Windows IT Pro „Szerkesztői ajánlás” díját.

A 4.5-ös Spy Sweeper ötvözi a széleskörű eltávolító technológiát (ún. CRT) a viselkedés alapú Smart Shield-ek magas szintű blokkoló erejével. A CRT adaptáló felismerő eljárást és megelőző kémprogram keresést használ annak érdekében, hogy teljes mértékben eltávolítsa a gépünket leginkább meggyengítő kémprogramokat, és visszaállítson egy stabil, fertőzés előtti állapotot. A CRT eltávolítja a ma legragaszkodóbb és legerősebb kémprogramokat is, ide értve a Commonname-t, az LOP-t, a SurfSidekick-et, a VX2/Abetterinternet/Aurora-t, az Elite Keylogger-t és bármely rootkit technológiát használó kémprogramot, mely a felhasználó PC-jének legmélyebb rétegeibe ássa be magát. Az elmúlt héten immár ötödször nyerte el a Spy Sweeper a PC Magazine „Editors Choice” díját, és jelenleg a PC World „Legjobb vétel” címének birtokosa.

„Rendkívüli megelégedettségünkre szolgál, hogy a Spy Sweeper elnyerte a Checkmark minősítést és javasoljuk a West Coast Labs-nek, hogy megelőzve a mindinkább fejlődő kémprogram gondot, új tesztkategóriákat és -kritériumokat dolgozzanak ki”, mondta Gerhard Eschelbeck, a Webroot Software műszaki igazgatója. „A Webroot legutóbbi State of Spyware riportjában kifejtettük, hogy a legkártékonyabb kémprogram típusok rekord méretekben fertőzik meg a felhasználók gépeit. Csak az ipari felhasználást figyelembe véve azt találtuk, hogy 2005 harmadik és negyedik negyedéve közt a trójai programok által okozott fertőzések 9%-kal növekedtek; 2005 második és negyedik negyedéve közt a rendszer-monitorozók (akárcsak a billentyűleütést figyelők) okozta fertőzések száma 50%-kal növekedett minden egyes negyedévben. Ezek a legveszélyesebb kémprogram változatok, és csakis olyan kémprogram elhárító megoldást kellene telepítenünk, amely hatékonyan felismeri, eltávolítja, és blokkolja ezeket a kártevőket."

„Magyar felhasználók ezrei élvezik a Webroot Spy Sweeper védelmét nagy megelégedettséggel. Azt gondolom, hogy a most megszerzett Checkmark, mint iparági minősítés újabb bizonyosságot nyújt arról, hogy mind nagyvállalati, mind pedig otthoni felhasználóink helyesen hozták meg döntésüket a Webroot megoldása mellett, és választásukkal egy nemzetközi szinten is komoly értéket képviselő terméket kaptak.” – tett hozzá Kecskés Győző, a Nollex Nemzetközi Kft., a Webroot magyarországi képviseletének vezetője.
Kulcsszavak: Webroot security Nollex

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50