Gyurcsány-látogatás az Elektronikuskormányzat-központban

forrás Prim Online, 2006. február 27. 17:41
2006. február 27-én Gyurcsány Ferenc miniszterelnök látogatást tett az Elektronikuskormányzat-központban, majd ezt követően a Kormányzati Portál internetes fogadóórájának vendégeként válaszolt a beérkezett kérdésekre.
A miniszterelnöki fogadóórát a vártnál lényegesen nagyobb érdeklődés kísérte - a szokásos, 200-250 megkereséssel szemben percenként közel 1000 érkezett a Központi Elektronikus Szolgáltató rendszerbe, ennél fogva a válaszok is a megszokottnál lassabban, de folyamatosan jelentek meg a Párbeszéd fórumban.

Baja Ferenc ismertetőjében elmondta: a Kormányzati Portál Párbeszéd fóruma hasonló a szokásos internetes fórumokhoz, lényegi különbség azonban, hogy az itt hozzászólók saját nevükben regisztrált felhasználók lehetnek, így léphetnek kapcsolatba az on-line fogadóórák vendégeivel. A Kormányzati Portál statisztikát készít a fórumok témaköreiről, beleértve az internetes fogadóórákat is. A témák relatív látogatottságát és népszerűségét ábrázoló rendszer neve eGAMES (eGoverment Assessment, Measuring and Evaluation System). A rendszer segítségével a kormányzati témák népszerűsége és látogatottsága összemérhetővé válik. A rendszer az EU eEurope Awards pályázatán döntős lett és az EU a módszer felvételét javasolta az "eGovernment Good Practice 2005"-be.

Baja Ferenc kiemelte: az Elektronikuskormányzat-központ a közigazgatási reform motorja. A Kormányzati Portálon található Ügyfélkapun eddig több mint negyvenezren regisztráltak. A regisztrációt követően több ügytípus indítható, amelyek közül az okmányirodai ügyintézés, az adóügyintézés, és az elektronikus felvételi a legnépszerűbb.

A fogadóóra kezdetéig Gyurcsány Ferenc miniszterelnökhöz több mint 60, ügyfélkapun regisztrált felhasználó intézett kérdést. A kérdések jelentős része érintette a hazai egészségügy helyzetét, a 100 lépés program külpolitikai vonatkozásait, valamint a kis- és középvállalkozások támogatási rendszerét és a Széchenyi Kártya Programot.

A miniszterelnök az internetes fogadóóra végén tájékoztatást adott arról, hogy az időhiány miatt megválaszolatlan kérdésekre adott válaszok a Kormányzati Portál (www.magyarorszag.hu) Párbeszéd fórumában és a www.miniszterelnok.hu honlapon tekinthetők meg. A miniszterelnök a ma estig beérkező kérdésekre személyesen válaszol.
Baja Ferenc elmondta: a Központi Elektronikus Szolgáltató rendszer a következő negyedéves technológiai fejlesztés eredményeként alkalmassá válik a percenkénti 2000 megkeresés fogadására.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egy új tévé színt visz a mindennapokba

Ma már nemcsak azért vásárolunk televíziót, mert a sugárzott műsorokat szeretnénk nézni, hanem mert a forradalmian új készülékek számtalan lenyűgöző funkcióval lettek ellátva. Hozzájárulnak ahhoz, hogy magasabb szintre emeljük a tévézés élményét.

2024. április 28. 22:16

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14