Testre szabható megoldások a HP új adattárolási termékeivel

forrás Prim Online, 2006. március 2. 14:23
A HP StorageWorks portfólió nemrégiben bemutatott hardver- és szoftverfejlesztései a pontosan testre szabott megoldásokhoz segítik hozzá az ügyfeleket. Míg korábban jellemezően háromféle megoldással találkoztunk a piacon (kicsi, közepes és nagy), mostanra a széles termékválasztéknak köszönhetően mozaikszerűen lehet egy cég IT infratruktúráját megtervezni.
A HP ázsiai StorageWorks konferencián bemutatott új fejlesztések a diszkes adattárolás, a biztonsági mentés és a távoli irodák igen költséghatékony összeköttetését teszik lehetővé HP vagy vegyes szállítói környezetben.

Az IT-infrastruktúra egyszerűsítése központi szerepet játszik a HP Alkalmazkodó Nagyvállalat (Adaptive Enterprise) stratégiájában, amely az üzleti és informatikai folyamatok összehangolásával segít a vállalatoknak a változásokhoz igazodniuk. E stratégia részeként a HP IT-konszolidációs megoldásai lehetővé teszik a költségek csökkentését és az üzleti reakciókészség javítását, valamint megkönnyítik a vállalatoknak, hogy üzleti versenylőnyre tegyenek szert.

"A taktikai szemléletű, csak tárolótermékekkel foglalkozó szállítók nem szállhatnak versenybe a HP-val az új korszakot jelentő, információközpontú konszolidáció megvalósítása terén" - nyilatkozta Bob Schultz, a HP StorageWorks divíziójának alelnöke és ügyvezető igazgatója.

A portfólió csúcsmodelljeinek számító HP StorageWorks EVA és XP lemeztömbök új fejlesztései:


  • Egyszerre iSCSI és Fibre Channel (FC) csatlakozás EVA tömbökhöz - IP-hálózatok felhasználásával képes központosítani az FC SAN hálózatokhoz nem csatlakoztatott szervereket; a redundancia érdekében támogatja a dupla iSCSI csatlakozást is;
  • Az EVA tárolók 4 gigabites (Gb) SAN‑környezetekhez csatlakoztathatók a meglévő régi vagy új 1, 2 vagy 4Gbps adaptereken és Fibrechannel switcheken keresztül;
  • Az XP adattárolók mostantól más, alacsonyabb szintű tárolókkal is összeköthetők úgy, hogy azt saját tárolójaként tudja kezelni. Ezzel akár egy használaton kívüli tárolót is az XP csúcskategóriás rendszeréhez lehet illeszteni. Különlegessége, hogy más gyártók tárolótömbjeit is képes így felhasználni. Ezáltal 14 000 TB tárkapacitásig bővíthető;
  • Az XP‑tömbök jelenlegi gyorsítótár-méretének (cache) megduplázása (32GB-ról 64GB-ra) - jobb gyorsítótár-particionálási képességek a konszolidált környezetekben; hatékonyabb és gazdaságosabb front-end felületek a közepes méretű konszolidációs projektekhez.

Tárolótechnológia és szolgáltatások
A biztonsági másolatkészítést támogató infrastruktúrák felgyorsítására törekvő ügyfelek igényeire reagálva a HP felkészítette a HP StorageWorks 6000 virtuális könyvtárrendszert az új, 500 GB-os meghajtók támogatására 70 terabájtra (TB) növelve a megoldás maximális kapacitását.

Az új HP StorageWorks MSL2024 szalagkönyvtár a kis- és középvállalatoknak kínál emelt szintű képességeket a biztonsági másolatkészítés terén. A fejlett jellemzőkkel ellátott MSL2024 összesen 9,6 TB adat tárolására képes. 2U magas háza a versenytárs megoldások méretének alig fele. Menedzsmentszoftvere segítségével (Library and Tape Tool) minden kényelmi funkciója beintegrálható a már megszokott HP OpenView menedzsment környezetbe.

A több telephellyel rendelkező cégeknek új LAN hálózati megoldással frissítette a HP StorageWorks Enterprise File Services (EFS) WAN-gyorsító családját. A WAN Accelerator rendkívüli mértékben gyorsítja a távoli telephelyek közötti kommunikáció sebességét. Ily módon lehetővé teszik a távoli helyszínek IT-infrastruktúrájának adatközpontba való csatlakoztathatóságát. Ezzel a megoldással egy kisebb árú és sávszélességű kapcsolattal is gyorsabb kapcsolat érhető el. A termék nem csupán adattömörítést végez, hanem protokollszintű optimalizációt is, és intelligens gyorsítótár funkciója révén akár több tízszeresére is növelheti a sávszélesség képességeit.

A HP emellett heterogén tárolóerőforrás- és SAN-felügyeleti szoftverkínálatát is frissítette. A továbbfejlesztett HP Storage Essentials Backup Manager a HP-UX és Linux környezetre is kiterjesztett jelentéseket készít a biztonsági másolatkészítésről, a HP Storage Essentials Provisioning Manager pedig az IBM, a Sun, a Xiotech, a Cisco és a Qlogic lemeztömbjeit és switcheit is bevonja az erőforráskiosztás (provisioning) folyamatába.

További információ a HP StorageWorks portfólióról: www.hp.com/go/storageworks.
Kulcsszavak: tároló HP

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2023-ban is tovább növelte nyereségességét az OXO Technologies Holding Nyrt.

Megjelent az OXO Technologies Holding Nyrt. 2023. évi tőzsdei jelentése. A beszámoló a cégcsoport sikeres gazdálkodását, növekvő nyereségességét és kezelt vagyonának dinamikus bővülését mutatja. 

2024. április 29. 16:13

Az elsők között vezette be Magyarországon a Diagon az SAP felhő alapú megoldásait

Bár a rendszerszintű felhős megoldásokat sok cég még óvatosan kezeli, a labordiagnosztikai reagensek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Diagon Kft. az elsők között vágott bele Magyarországon a valódi, felhő alapú fejlesztésbe, és vezette be az SAP újgenerációs vállalati rendszerét, az SAP S/4HANA-t, melynek bevezetését a Kontron Hungary Kft. végezte. Az elavult, szétaprózódott rendszer egységesítése sztenderdizált folyamatokkal, költséghatékonyan valósulhatott meg adatvesztés nélkül.

2024. április 29. 14:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14