Az ATEN új szerverterem-menedzselési megoldásokkal jelentkezik a CeBIT 2006 kiállításon

forrás Prim Online, 2006. március 5. 08:56
Az ATEN új szerverterem-menedzselési megoldásokkal áll elő és IPMI (intelligens platform menedzsment interfész) technológiát felvonultató termékeket fog bemutatni a március 9. és 15. között sorra kerülő idei CeBIT szakkiállításon.
Az ATEN három élő demót fog bemutatni, beleértve az Over the Net, a Matrix KVM és az IPMI megoldásokat. Az Over the NET megoldás lényegét a teljesen új CC1000 Control Center Over the NET alkotja, amely a többrészes adatközpontok, fiókirodák, ill. távoli helyszínek biztonságos és központi irányításának szoftverbázisú megoldása. A CC1000 hatékonyan egyesíti az összes ALTUSEN Over the NET készülék irányítását egyetlen internetes IP-cím révén és biztosítja azok védelmét olyan biztonsági eljárásokkal, amelyek szabályozzák a felhasználó hozzáférését és irányítását. Egyesíti magában a szerepbázisú hozzáférést és irányítást (RBAC), az IP-bázisú hozzáférés-szabályozási listákat és az IP-szűrést.

Az Over the NET megoldás kapcsán bevezetésre kerül az új KN2116 KVM over the NET, egy 16 portos KVM (billentyűzet + video + egér) kapcsoló, amely akár 16 szerverig is támogatja a távoli hozzáférést és maximum 64 felhasználói fiókot kínál. A KN2116 lehetővé teszi három rendszergazda működését (egyikük a helyi konzolon jelentkezhet be, a másik kettő pedig távoli hozzáférés útján, egy IP-címen keresztül kapcsolódó webböngészőről), akik a KN2116-hoz kapcsolt maximum 16 készülék irányítását és vezérlését végezhetik. A rendszergazdák mindegyike függetlenül vezérli a KVM kapcsolót az ATEN beágyazott Windows vagy Java programozási nyelvű, webbázisú kezelői segédprogramjával. A KN2116 háromszintű biztonsági szabványt és olyan biztonsági funkciókat kínál, mint a jelszóvédelem és a korszerű adatvédelmi kódolási technológiák (1024-bit RSA, 56-bit DES, 256-bit AES, 128-bit SSL).

Az ATEN bemutatja Matrix KVM megoldását két CL-1200 Slideaway LCD konzollal, GN0116 Guardian Over the NET vezérlőegységgel, valamint az új KM0832 készüléket, egy 8 konzolos, 32 portos mátrix KVM kapcsolót. Az állandóan bővülő vállalati számítástechnikai környezetben a KM0832 lehetővé teszi a rendszergazdáknak több mint 8000 szerver vezérlését, kaszkádkapcsolásba rendezve több KM0832 készüléket vagy kombinálva azokat több láncba kapcsolt KM0432 készülékkel - a 4 konzolos, 32 portos mátrix KVM kapcsolóval.

Matrix KVM megoldásának tökéletesítése érdekében az ATEN forgalomba hozza a Matrix Plus MP szériájú termékeket. Testre szabott bővítési lehetőségek kialakítása céljából ezek a készülékek lehetővé teszik a rendszergazdáknak, hogy telepített készülékeikhez egyesével hozzáadhassanak szervereket. Az MP széria biztosítja az USB, PS/2 vagy SUN rendszerek teljes vezérlését és azok maximális rugalmasságát, mivel a CPU-modulok hozzákapcsolhatók egy fő modulhoz; tökéletes megoldás ez arra az esetre, ha a szerverteremben kevés hely áll rendelkezésre, ugyanis ez a konfiguráció kevesebb szabványfiókot foglal el.

Az ATEN ezen kívül bemutatja az ALTUSEN termékszéria legkorszerűbb IPMI távirányítási megoldását is, amelyben egy ARIMA szerverbe építették be egy teljesen új fejlesztésű BMC IP1101 globális kezelőkártyát és egy IP9001 PC IP kártyát. Az ATEN globális BMC kezelőkártyája lényegében felügyeli az operációs rendszer és a hardver belső környezetét, beleértve a teljesítményt és a hőmérsékletet is. Kielégíti az IPMI 2.0 előírásoknak megfelelő legszigorúbb kezelési szabvány követelményeit, több csatornát (KCS, IPMB, ICMB, UART, LAN) támogat, kielégíti az IPMI SDR, SEL és a FRU szabványok követelményeit, helyi hálózaton keresztüli soros kapcsolatot biztosít és támogatja az összes fontos oldalsávú hálózati illesztőkártya alkalmazását. Az IP1101 megjelenésével, amely rejtett hátrányok nélküli komplett megoldás, az ATEN ma az egyetlen olyan márka a piacon, amely támogatja az AES firmware kódolást és a virtuális USB médiát.

Élő demó megoldásain kívül az ATEN piacra dobja a KL1116 készüléket, egy 16 portos elrejthető billentyűzetű LCD konzolos KVM kapcsolót. Ez a vállalati célú megoldás tartalmaz egy LCD monitort és egy billentyűzetet, amely külön egy rejtett házba csúsztatható, ami különösen hasznos olyan rendszergazdáknak, akik az LCD kijelzőn kívánják figyelni a szervereket, ugyanakkor viszont nem kell dolgozniuk a konzolon. A billentyűzet elrejtésére szolgáló ház kényelmesen beépíthető egy 1U-nál kisebb szabványfiók-helyre. Ezen kívül a KL1116 helytakarékos technológiája lehetővé teszi, hogy a rendszergazdák akár 16 szervert is vezéreljenek 2 konzol segítségével (1 busszal).
Kulcsszavak: CeBIT Aten CeBIT 2006

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50