Sikeresen rajtolt a magyar fejlesztésű, adatlopást akadályozó szoftver

forrás Prim Online, 2006. március 9. 11:17
A közelmúltban megjelent biztonsági szoftverek közül a magyar fejlesztésű EagleEyeOS Professionalt töltötték le legtöbbször a download.com oldalairól. A program a céges adatokat védi a munkatársak hanyagságával, illetve szándékos adatlopásaival szemben.
A magyar fejlesztésű EagleEyeOS Professionalt töltötték le legtöbbször a download.com nevű világszerte ismert szoftver forgalmazó honlapról a legtöbbször a frissen megjelent biztonsági szoftverek kategóriájában. A szoftver indulásának sikere abban keresendő, hogy olyan problémára kínál megoldást, amely egyre inkább foglalkoztatja az üzleti élet szereplőit. A külső adathordozók megjelenésével, memória kapacitásuk növekedésével, illetve a perifériák elérésének változatos formáival drámaian megnőtt a kiszivárogtatás, adatlopás veszélye az állami és a vállalati szférában. A probléma jelentőségét mi sem bizonyítja jobban, mint az FBI évi rendszeres felmérése, amely szerint 2004-ről 2005-re éppen ez a fajta bűncselekmény, azaz az adatlopás okozta kárérték növekedett a leggyorsabban számítógépes visszaélések által okozott károk közül.

Az EagleEyeOS-t éppen a belsősök által elkövetett adatlopások megakadályozására fejlesztették ki. A szoftver intelligensen korlátozza az egyes dokumentumok rendszeren belüli, vagy külső adathordozóra történő mentését, e-mailhez csatolását, vagy nyomtatását, így aki nem jogosult erre, az a titkos fájlokat semmilyen úton nem tudja a rendszeren kívülre juttatni. A program emellett gondoskodik arról, hogy a fájlok kivitelére jogosult személyeket is lebuktassa, ha ezt csalárd szándékkel teszik, hiszen minden egyes fájlműveletről naplót vezet a megnyitástól a copy-paste műveleten keresztül a mentésig.

A download.com hivatkozott oldala:
http://www.download.com/Security-Spyware/2001-2023_4-0.html?tag=dir
Kulcsszavak: SaveAs security

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38