A HP frissíti Integrity szervereit

forrás Prim Online, 2006. március 21. 13:35
A HP fontos kapacitásbeli, virtualizációs és felügyeleti fejlesztésekkel frissítette HP Integrity szervercsaládját és HP-UX 11i operációs környezetét.
A fejlesztések nagyobb szerverkapacitáshoz juttatják az ügyfeleket és felgyorsítják a nagyvállalati szoftverek bevezetését a HP-UX 11i operációs rendszeren futó virtuális szerverkörnyezetben (HP Virtual Server Environment, VSE). Egyes virtualizációs megoldások bevezetési ideje így kevesebb, mint felére csökken.

A nagyobb szerverkapacitás a HP új lapkakészletének köszönhető, amely akár 30 százalékkal is képes javítani a HP Integrity szerverek képességeit az összetett terhelések kezelése terén.

A fejlesztések összhangban állnak azzal a bejelentéssel, amelyet a vállalat a közelmúltban tett a HP Integrity szerverek fokozott támogatásával kapcsolatban.

A HP új megoldásai javítják a HP-UX 11i katasztrófatűrését és biztonságát, új konfigurációs opciókat nyújtanak a HP Integrity NonStop szerverekhez és új HP-UX 11i felügyeleti eszközökkel egyszerűsítik az adatközpontok működését.

Nagyobb rugalmasság és kapacitás


A HP-UX 11i referencia-architektúrák és a HP VSE-hez kidolgozott eszközkészletek segítségével az ügyfelek a korábbi időszükséglet kevesebb, mint fele alatt megvalósíthatják virtualizációs projektjeiket a BEA, az Oracle, az SAP és az IBM szoftvereivel. A BEA WebLogic VSE környezetben való telepítése például régebben 17-34 hetet vett igénybe, az új fejlesztések révén viszont a teljes koncepcionális és műszaki tervezés illetve bevezetés 4-7 hét alatt levezényelhető.

Az Integrity szerverek új generációs lapkakészlete számottevően javítja a teljesítményt és a rendelkezésre állást. A lapkakészlettel az ügyfelek változatlan számú Intel® Itanium® 2 processzorral 30 százalékkal többet végezhetnek el a különböző munkaterhelésű feladatokból. A cella-alapú HP Integrity rx7640, rx8640 és Superdome szervereknél már ma is alkalmazott lapkakészlet egyrendszeres rendelkezésreállás-növelő jellemzőkkel fokozza a memória rendelkezésre állását, a csatlakozási képességeket és a hibatűrést.

A HP a Global Instant Capacity for HP-UX 11i megoldást is bevezette, amely nagyobb rugalmassággal, egyenletesen osztja el a munkaterhelést a felhasználó vállalat több adatközpontja között.

Emelt szintű biztonság és rendelkezésre állás


Üzletmenet-folytonossági és rendelkezésre állási megoldásai körét bővítve a HP még többféle katasztrófatűrő jellemzőt kínál a HP-UX 11i felhasználóinak. Az új fejlesztések között szerepel az Oracle® 10g környezetek kontinensek közötti átállási képessége, valamint a SONET nevű gazdaságos hálózati katasztrófa-elhárító megoldás támogatása. Az új HP Serviceguard Extensions for SAP javítja a HP Integrity szervereken HP-UX 11i és Linux alatt futó magas rendelkezésre állási szintű megoldások sebességét és egyszerűsíti üzemeltetésüket.

A Windows®-hoz fejlesztett HP Competent Cluster Service és HP Cluster Extension for HP StorageWorks EVA/XP megoldások növelik a rendelkezésre állást, zökkenőmentessé teszik az átállást, és új alkalmazás-összekapcsolási (application stacking) képességekkel segítik a konszolidációt.

A HP-UX 11i hatásosabb adatvédelmet nyújtó titkosított kötetei (Encrypted Volumes) integrált biztonsági jellemzőkkel védik a kényes adatokat (hitelkártya-azonosítószámokat, egészségügyi információkat) az illetéktelen behatolással és a lopással szemben.

A HP szintén ma mutatta be HP Integrity NonStop családja legújabb tagját, az Integrity NonStop NS14000 szervert. Az Integrity NonStop platform soha nem látott rendelkezésre álláshoz és adatintegritáshoz juttatja a kritikus üzleti alkalmazásokat futtató ügyfeleket. Az NS14000 a többi Integrity Non-Stop megoldásnál megszokott folyamatos rendelkezésre állást nyújtja, és új konfigurációs opciókat kínál a többszintű teljesítménybeli és skálázási szükségletekkel rendelkező ügyfeleknek. A távközlési piac követelményeihez igazított Integrity NonStop NS16000 szerver is mától kapható.

Egyszerűsített adatközpont-felügyelet
A HP az adatközpontok üzemeltetésének egyszerűsítése és működési hatékonyságuk ésszerűsítése terén is kibővítette képességeit:

A HP-UX 11i osztott rendszeradminisztrációs segédprogramjaival (Distributed Systems Administration Utilities) egyetlen adminisztrátor a HP-UX 11i operációs rendszer akár 500 instanciáját is szinkronizálhatja;
Az ágazat egyetlen egységes infrastruktúra-felügyeleti platformja, a HP Systems Insight Manager fejlesztései automatikusan felismerik a HP VSE környezetben futó alkalmazásokat;
A HP Integrity szerverek több oprendszer párhuzamos futtatására vonatkozó képességeit új HP OpenVMS termékek gazdagítják.
Kulcsszavak: szerver HPQ

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14