Apple szoftver a Windows Mac gépeken való futtatásához

Milkovits Gábor, 2006. április 5. 20:25
Az Apple történelmi lépésként egy olyan szoftverfrissítést adott ki, amely lehetővé teszi a Windows operációs rendszer Apple Mac számítógépeken történő futtatását.
A http://www.apple.com/macosx/bootcamp/ oldalról ingyenesen letölthető, Boot Camp nevű béta szoftver segítségével az új, Intel processzoros Mac gépek tulajdonosai választhatják a Windows opciót. A hivatalos sajtóközlemény szerint a lehetőség még vonzóbbá teheti a Mac számítógépeket azok számára, akik a váltást fontolgatják, ugyanakkor nem szeretnének lemondani a Windows előnyeiről sem. A fő haszon természetesen az, hogy a Mac felhasználóknak ezentúl nem kell egy külön PC-t tartaniuk ahhoz, hogy bizonyos szoftvereket, például játékprogramokat használhassanak. A Boot Camp végleges verziója a Mac OS X operációs rendszer következő, 10.5-ös „Leopard” változatának részeként lesz elérhető.

Szakértők szerint a lépés nagymértékben megnövelheti az Apple számítógépek népszerűségét, amelyeket a praktikus kezelhetőség és a stílusos megjelenés amúgy is vonzóvá tesz sokak számára. Nem véletlen, hogy az Apple részvények árfolyama a bejelentés hírére rögtön 5,7 százalékpontot emelkedett a tőzsdén.

Kulcsszavak: Windows Mac Apple

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14