Kritikus Explorer javítófolt kedden

Milkovits Gábor, 2006. április 8. 21:36
A Microsoft előzetes közleményében megerősítette, hogy szokásos havi frissítőcsomagjában, jövő kedden egy komplex Explorer-frissítés részeként kiadja a „Create TextRange” nevű kritikus sebezhetőséget orvosló javítófoltot.
Korábban a Microsoft részéről elképzelhetőnek tartották, hogy a nagy veszélyre tekintettel a havi csomag előtt kiadják a kritikus foltot, de 11-ére mindenképpen megígérték. Az említett sebezhetőség azért különösen veszélyes, mert március vége óta számos olyan weboldal tűnt fel a világhálón, amelyek valamilyen formában ezt kihasználó rosszindulatú, trójai típusú kódokat tartalmaznak. A magas kockázat miatt a Microsoft-tól függetlenül két biztonsági cég, a Determina és az eEye is kiadott külön foltokat a rés kijavítására. Eközben a szoftverkonszern az Active Scripting funkció ideiglenes kikapcsolását javasolta a felhasználóknak az esetleges támadások elkerülésére.

A keddi csomagban a Microsoft előzetes közleménye alapján összesen öt biztonsági frissítés, köztük a más említett komplex Explorer-javítás, egy Office és Windows csomag, illetve három további Windows foltokat tartalmazó javítás lesz. A legmagasabb biztonsági fokozat ezek közül a kritikus, külön az Office/Windows sebezhetőségeké pedig mérsékelt.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14