A Skype is meghajolt a kínai cenzúra előtt

Genda Csongor Zoltán, 2006. április 20. 18:38
A Kínai Népköztársaság előtt behódolók kritikusai úgy nyilatkoztak, hogy, "Immár a Skype is tevékenyen részt vesz a szólásszabadság elnyomásában", azonban a VoIP-szolgáltató szóvivői ennél jóval finomabban fogalmaznak: "Mi igyekszünk igazodni az államban érvényben lévő szabályokhoz".
Niklas Zennström, a Skype vezérigazgatója egy a brit Financial Times-nak adott interjúban kijelentette, hogy ezentúl cégük is eleget tesz majd a kínai államapparátus cenzúraköveteléseinek, vagyis szűrőkkel szerelik fel szoftverük azonnali üzenetküldő részét. Ezek szerint a cég kínai partnere, a Tom Online gondoskodik arról a jövőben, hogy a helyi felhasználók üzenetváltása közben ne jelenhessenek meg az olyan destruktív, nem kívánatos kifejezések, mint a "Falun Dong" vagy a "Dalai láma".

A Skype-vezér elmondta, hogy az Egyesült Államok és Németország mellett Kína az egyik legnagyobb célpiacuk, és ha meg akarják vetni a lábukat az országban, akkor eleget kell tenniük a hatóságok követeléseinek. "Akár tetszenek nekem a brit, német vagy az amerikai törvények, akár nem, ha szolgáltatásaimat ki akarom terjeszteni az illető területekre, akkor be kell tartanom az azon régióra vonatkozó törvényeket" - nyilatkozta Zennström.
Kulcsszavak: VoIP jog Kína Skype

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50