Symantec: Magasabb szintű védelem a vállalati e-maileknél

forrás Prim Online, 2006. április 28. 13:21
A Symantec bejelentette, hogy még magasabb szintre emeli a vállalati elektronikus levelezés védelmét a vállalat első integrált antispam, antivírus és tartalomszűrő védelmi szoftverével, a Symantec Mail Security 5.0-val, amelyet SMTP átjárókhoz fejlesztettek ki.
A technológiák egyesítésével proaktív módon védekezik a beérkező és a kimenő e-mailes támadások ellen, a lehető legkorábban, amint bekerülnek a hálózatba, vagyis az Internet e-mail (SMTP) átjárójánál. Symantec Mail Security SMTP-khez kifejlesztett 5.0-s verziója májusban lesz elérhető, és a Brightmail és Symantec által kidolgozott technológiák végső, egyetlen és egységes alkalmazássá való egységbefoglalását jelenti, valamint a Symantec vállalati üzenetkezelési megoldásainak egyik kulcsfontosságú elemévé válik.

„Manapság a vállalatok külső és belső üzleti kommunikációja is nagy részben az elektronikus levelezésre épül” – mondta Konkoly Thege Szabolcs, a Symantec területi igazgatója. „A kártékony kódok, adathalászati támadások, vírusok spamek és nemkívánatos e-mailek elleni védekezés egy átfogó megoldást követel meg, amely többszintű védelmet biztosít a bejövő és kimenő e-mail támadások ellen, amelyek hatással vannak a rendszerekre, és veszélyeztetik a biztonságot.”

A vállalatok és kormányzati szervek számára világszerte az e-mail vált a kommunikáció elsőszámú eszközévé, ezzel párhuzamosan az általa okozott fenyegetettség mértéke is megnőtt. Az IDC felmérése szerint a vírusok 80 százaléka az e-mail átjárókon keresztül lép be a rendszerbe. A legutóbbi, 2006 március 7-én kiadott Symantec Internet Security Threat Report szerint minden 119. elküldött e-mailt adatlopás céljából küldenek el, ami 2005 második felében összesen mintegy 7,92 millió felderített adatlopási kísérletet jelentett. Ez 39 százalékos növekedés 2005 első félévéhez képest. A jelentés arra is rámutat, hogy a Symantec szűrői - amelyek a Symantec Mail Security SMTP-khez kifejlesztett 5.0-s verziójában is elérhetőek - több mint másfél milliárd adatlopási kísérletet akadályoztak meg ebben az időszakban.

A felhasználók is a technológiák egyetlen alkalmazásban történő egyesítését igénylik az e-mail átjárók számára.

„Manapság a vállalatok egyetlen erős, integrált e-mail védelmi alkalmazást igényelnek, lehetőleg egyetlen, megbízható gyártótól” – hangsúlyozta Konkoly Thege Szabolcs, a Symantec területi igazgatója. „A Symantec Mail Security SMTP-khez kifejlesztett verziója az iparág legjobb védelmi technológiáit kínálja, antispam és tartalmi szűrést a hálózatot érő kockázatok és fenyegetettségek látványos csökkentésére, amelyek többsége e-mailben érkezik, másrészt ellenőrzés alatt tartja kívülről és belülről érkező e-mailek illetéktelen és helytelen tartalmát.”

A Symantec Mail Security SMTP-khez kifejlesztett verziója, a Symantec Brightmail AntiSpam, valamint a Symantec Mail Security 8200 sorozat főbb jellemzőinek integrálására építve a Symantec Mail Security SMTP-khez kifejlesztett 5.0-s verziója az egyik leghatékonyabb védelmet biztosítja a kártékony kódok, adatlopási kísérletek valamint a spyware és adware programok ellen. Az új, ismeretlen vírusok elleni védekezés a Symantec Vizsgáló Hálózatának kiterjedtségén alapul, amely beazonosítja a gyanús csatolt fájlokat, amelyek megmutatják a vírusok és a féregvírusok tulajdonságait, majd karanténba helyezi a feltételezhetően vírusos elemeket, amelyeket addig tárolja ott, amíg a beazonosítások elérhetővé válnak. A rendszergazdáknak lehetőséget biztosít az üzenet törlésére, a csatolt fájlok kibontására, figyelmeztetés küldésére, valamint egyéb intézkedések megtételére az egyes címzettekre vonatkozóan. Ezen felül a megoldás enyhíti az adathalászat és a spyware programok okozta egyre növekvő fenyegetettséget, adathalászat elleni védelmi eszközökkel, amelyek a küldőkre vonatkozó előírásokat, valamint a küldők azonosítóját veszik figyelembe. E mellett a spyware és adware programok elleni küzdelem belefoglalása a vírusokra vonatkozó előírásokba szembeszáll az ilyen programokkal, amelyek az e-mailekben található linkeket használják fel a telepítésre által kiváltott, és az általuk okozott, egyre növekvő fenyegetettséggel.

Az új, hatékony tartalomszűrés leegyszerűsíti a vállalati előírások betartatását, csakúgy, mint a jogi és szabályozási előírások teljesítését. A rendszergazdák szokványos szavakra és kulcsszavakra vonatkozó keresést is folytathatnak több mint 200 csatolt fájl típusra, például ZIP- és exe-fájlokra, szövegszerkesztő, táblázatkezelő és prezentációs fájlformátumokra. A Symantec Mail Security SMTP-khez kifejlesztett 5.0-s verziója automatikusan meghatározza a fájl valódi típusát a mellékletben, közvetlen fizikai átvizsgálás útján, nem pedig exe vagy MIME fájltípusokkal, amely a kártékony üzenetek küldőit megakadályozza abban, hogy megkerüljék a csatolt fájl szűrőket a kártékony csatolt állomány kiterjesztésének egy sokkal szokványosabb kiterjesztésre való megváltoztatásával (például a fájlformátum .exe-ről .doc-ra való kicserélésével).

A díjnyertes Symantec Brightmail AntiSpam technológiával a Symantec Mail Security SMTP-khez kifejlesztett 5.0-s verziója biztosítja a vállalatok számára a többszintű spam védelmet, amely több mint 20 szűrő technológiát alkalmaz, például spam aláírást, megbízhatóságot, nyelvet vizsgáló és azonosító védelmi módszereket, az automatikus frissítés 10 másodpercenként ismétlődik. A technológia lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy magas, 95 százalékos felderítési arányt érjenek el, 99.9999 százalékos megbízhatóságot garantálva a téves azonosítás ellen, ez által a vállalatok biztonságosan törölhetik a spameket előzetes megtekintés nélkül.

Az új grafikus üzenetfigyelés lehetővé teszi a rendszergazdák számára, hogy magas szintű követést biztosítsanak a hálózatban, többszörös szkenner rendszeren keresztül. Az e-maileket tárgy, dátum és idő, küldő, fogadó, elrendezés, IP-cím és egyéb tulajdonságok alapján lehet megvizsgálni. Az üzenet követés azonnali összegzést is készít arról, hogy az üzenettel milyen események történtek, de a rendszergazdák részletesebb tájékoztatást is kaphatnak, hogy átfogó, egységes képet kapjanak a rendszeren átfolyó üzenetekről.

A legnaprakészebb védelem biztosítására és a költségek csökkentésére a Symantec Mail Security SMTP-khez kifejlesztett 5.0-s verzióját a Symantec Security response támogatja, amely a világ vezető Internet biztonsági kutató és segítő szervezete, amely a kifinomult támadások elleni és korai fázisban figyelmeztető rendszereket fejleszt magas szintre, hogy a felhasználók számára átfogó, globális, non – stop Internet védelmet biztosítsanak, proaktívan védekezve a manapság gyakori internetes támadásokkal szemben.

A heterogén környezetek védelmét ellátó szervezetek számára a Symantec Mail Security SMTP-khez kifejlesztett 5.0-s verziója támogatást biztosít számtalan operációs rendszer felületén, ilyen például a Microsoft Windows 2000 Server és a Windows Server 2003, a Sun Solaris 9 és 10 valamint a Red Hat Linux ES/AS 3.0

Kulcsszavak: security Symantec

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14