McAfee antivírus Mac-gépekre

Genda Csongor Zoltán, 2006. május 6. 17:44
A McAfee tegnap bemutatta legújabb, a Mac számítógépekre kifejlesztett antivírusszoftverét, amely védelmet nyújt a Mac OS X operációs rendszerek felhasználóinak.
A cég képviselői elmondták, hogy habár jelenleg még komoly veszély nem fenyegeti a Mac-tulajdonosokat, azonban az Apple piaci részesedésének a növekedésével elképzelhető, hogy a profi hackerek nagyobb figyelmet szentelnek majd a jövőben ezen operációs rendszer hiányosságainak a felfedezésére.

"Eddig a vírustámadások középpontjában a Windows állt, mivel az uralja a piac legnagyobb részét. Az új Intel-alapú Apple-gépek nagy népszerűsége azonban azt eredményezheti, hogy a szájberbűnözők megkezdik a Mac OS-t megfertőzni képes kártevők alkotását" - nyilatkozta Sal Viveros, a McAfee egyik munkatársa. A szakember elmondta még, hogy a Mac OS ugyanolyan mértékben sebezhető, mint bármely más operációs rendszer. Az Apple rendszerekre kifejlesztett McAfee antivírusszoftvert máris megvárásolhatják az érdeklődők, melynek ára 40 dollár.
Kulcsszavak: Mac McAfee

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A DA Drive Analyzer előre jelezni a meghajtó meghibásodásából eredő adatokat fenyegető veszélyeket

A vadonatúj AI-alapú lemezhiba-előrejelző szoftver, a DA Drive Analyzer 2.0 már elérhető az ADM App Centralban, és az ASUSTOR NAS-sal együtt használható, hogy előre jelezze, mikor fog meghibásodni egy meghajtó, így elég időt biztosítva, hogy intézkedni tudj az adatok védelméről.

2024. május 12. 12:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36