Komoly vevőknek komoly kínálat

forrás Prim Online, 2006. május 7. 09:55
Újszerű termékkínálattal robbant be a hazai informatikai piacra az OHS. Az igényes szolgáltatásokat és termékeket felvonultató hazai vállalkozás közel sem szokványos megoldásokkal próbálja felhívni magára az emberek figyelmét. A magyar cég a piacon elsőként nyújt olyan szolgáltatásokat, mint a rendszerhalkítás vagy a garanciális tuning. Az OHS - teljes nevén Optimal Hardware Solutions (optimális hardvermegoldások) - kulcsrakész megoldást kínál egyéni és vállalati ügyfeleinek egyaránt.
Saját fejlesztésű szoftver, a System Analyzis

A konfigurációk építése mellett eddig soha nem látott szaktanácsadási modellt kíván meghonosítani a cég a piacon. Az új gép vásárlása helyett inkább meglévő gépüket bővítők számára nyújt kényelmes megoldást a System Analyzis nevű program, mely a felhasználó gépére telepítve pontos képet fest a felhasználó géphasználati szokásairól. Az ingyenesen letölthető program nem tesz mást, mint a számítógépen futtatott programok közbeni teljesítményt méri, és az operációs rendszerből kiolvasott hardverinformációkkal együtt elküldi a felhasználó statisztikáit az OHS-nek. A felhasználó a program használata után pár nappal e-mailben kap értesítést adatainak szakértők által kielemzett eredményeiről, és egy egyénre szabott online áruházon keresztül vásárolhatja meg a neki legmegfelelőbb bővítést, számítógépet, vagy a szintén egyedi felhasználásra szánt perifériákat.

Gyors, hangtalan, szép - a magyar álom


Az egyedi kinézetű és halk gépek építése néhány elszánt ember hobbijából egész iparággá nőtte ki magát. Sorra jelentek meg a gyártók újabb és újabb termékeikkel a piacon, melyek az egyre nagyobb teljesítményű gépekhez nyújtottak részmegoldásokat, de csak szakértők részére. Ezek a megoldások mostantól bárki számára elérhetővé váltak annak, aki a minimálisnál egy kicsit is többet vár el számítógépétől, de nem házilag szeretné összebarkácsolni azt. Fontos megjegyezni, hogy ez eddig garanciavesztéssel járt a legtöbb esetben.

Dell, HP, OHS?


A termékek között megtalálhatók a professzionális munkaállomások, mind az otthoni felhasználásra, vagy az irodákba szánt konfigurációk. Külön játékosoknak szánt számítógépet keveset látni a gyártók termékkínálatában, ez még nem annyira elterjedt Magyarországon, hasonlóan a játékkonzol piac eltolt fejlődéséhez. Az összes többi számítógép gyártótól eltérően az OHS egy adott felhasználási területre szánja gépeit. A kezdeményezés kicsit hasonlít az Egyesült Államokban népszerű Alienware-hez, viszont sokkal inkább a magyar pénztárcákhoz mérten.

A termékekre ezen felül 3 év garanciát vállal a cég, és a weboldalon megtalálható extrák között szerepel a RAID funkciók alkalmazása révén az extra adatbiztonság vagy számítógép teljesítmény. Fontos megjegyezni, hogy a gépek rendelhetők úgynevezett Tuned Performance beállításokkal is, ekkor a 3 év garancia elvesztése nélkül kapunk egy legalább 10%-kal gyorsabb rendszert.
Kulcsszavak: tuning PC

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Három új 3D nyomtató és több ráadás a FreeDee standján

A FreeDee Kft. az additív gyártás egyik élen járó hazai specialistája. Márkafüggetlen szakértőként számos piacvezető 3D nyomtató és 3D szkenner márkával dolgoznak együtt, így a FreeDee standján idén három új 3D nyomtató is egyszerre debütál! Most lehet majd itthon először élőben megnézni a Markforged FX20 robusztus kompozit nyomtatót, az UltiMaker Factor 4 ipari FDM nyomtatót és a Formlabs Form 4 mSLA nyomtatót is. Emellett látványos SLM fémnyomtatásokra és 3D szkennelés bemutatóra is számíthatnak az Ipar Napjain a 101F (A pavilon) stand látogatói.

2024. május 6. 14:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55