Gondolati váltás a marketing-gyakorlatban

forrás Prim Online, 2006. május 16. 13:14
Az Arcus Interactive Group Zrt. és a Figyelő Konferenciák május 11-i, egész napos interaktív marketing konferenciáján másfélszáz vezető marketing-szakember vett részt. A csütörtöki rendezvényen 24 hazai és külföldi előadó gondolataiból egy vadonatúj marketing-irány, az interaktív marketing logikája bontakozott ki a résztvevők számára.

Az első hazai IMA konferencia előadói egyetértettek abban, hogy a marketing-kiadások mérhető megtérülése a menedzsmenti döntések központi kérdésévé vált. Az internet-alapú marketing megoldások, mint az interaktív marketing-tevékenység központi elemei, az üzletépítés eszközeivé tehetők. Az azonnali, kétoldalú kommunikációt kínáló interaktív marketing pontos és részletes mérhetősége révén pontosan követhetővé teszi az üzleti értékteremtést.


"Egy példával élve, nem érdemes valakit emailben is és levélben is elhívni vacsorázni, ha már a telefonban igent mondott." - mondta Mányai Csaba, az Arcus Interactive Group marketing igazgatója, utalva a hagyományos reklám logikája és az interaktív logika közötti különbségekre. "Az interaktív eszközök alkalmat adnak a célcsoport tagjaival való személyes, kétoldalú kapcsolat kialakítására és ezen kapcsolat folyamatos fejlesztésére, nemcsak az értékesítés előtt, hanem az elégedettség mérésére és megtartására az értékesítés után is. Az internet egy éjjel-nappal nyitva tartó találkahely fogyasztók és értékesítők részére."  

Az interaktív marketingnek szentelt konferencia délelőtti, plenáris előadásain az IMA által fémjelzett gondolati váltás elméleti hátterét vázolták az előadók, délután pedig három szekcióban az interaktív marketing eszközeivel ismerkedtek a résztvevők.

Az Arcus Interactive Group meghívására Karen Breen Vogel, a chicago-i székhelyű Cleargauge interaktív marketing ügynökség vezetője is előadott az IMA konferencián. 10 éves, sikeres interaktív marketing-gyakorlata alapján az Egyesült Államokból érkezett szakember elmondta, hogy az interaktív médiában nem a vállalat, hanem a fogyasztó kontrollálja az ismerkedési folyamatot. Ezért az optimális honlapok egy ismerkedési folyamaton vezetik végig a potenciális vásárlókat a kívánt üzleti cél támogatása érdekében. Az ideális honlap tehát nem a vállalatról, nem termékekről, hanem a vásárló kívánalmainak kiszolgálásáról szól.

A konferencia meghívott előadói között szerepelt:

Paul Garrison, a Garrison Group vezetője, Mérő László matematikus, pszichológus, az ELTE professzora, Várdy Zoltán, a TV2 kereskedelmi igazgatója, Kereszty Gábor, a TV2 vezérigazgatója, Szabó György, a Sanoma Budapest vezérigazgatója, Lengyel L. László, a Népszabadság vezérigazgatója, Anthony Rhind, az MC London vezetője, Markus Höfinger, a PXP Group vezetője, Várady Zsolt, a wiw megalkotója, és Ruppert Péter, a BAT, valamint Parrag Krisztina, a Carnation képviseletében.

Három előadás megtartására - többek között a rengeteg beérkező kérdés megválaszolása során kialakult csúszás miatt - nem kerülhetett sor: Klenovszki János, az NRC vezetője "Online lifestyle" című előadása, Novák Péter, a kirowski üzletág-igazgatója "A világ legjobb marketing-eszköze" című előadása és az Arcus Interactive Group kommunikációs igazgatója, Végvári Imre záróelőadása a konferencia hivatalos weboldaláról, a www.interaktivmarketing.hu címen minden érdeklődő számára letölthető.

Az interaktív konferencia-technológia révén a plenáris előadásokat élénk közönség-részvétel kísérte: a londoni székhelyű Crystal Interactive termináljain keresztül a résztvevők folyamatosan beküldhették kérdéseiket, amelyek egy részét az előadók helyben megválaszolták. Az idő hiányában megválaszolatlanul maradt kérdésekre a válaszok hamarosan megtalálhatók lesznek a konferencia hivatalos weboldalán, a www.interaktivmarketing.hu oldalon.

A TV2 Tények című műsora május 11-i beszámolójában azt emelte ki az első Interaktív Marketing konferencián elhangzottakból, hogy a reklámok változása a digitális televíziózás megjelenésével egyre inkább érezhető lesz. (A Tények beszámolója letölthető a TV2 weboldaláról:  www.tv2.hu  / Videók / Tények / Május 11. / Változó reklámok.)

További információ a konferenciával kapcsolatban:
www.interaktivmarketing.hu

További információ az IMA konferencia szervezőivel kapcsolatban:
www.aigroup.hu
www.konferenciak.fn.hu

Kulcsszavak: marketing

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elmaradnak a nemzetközi átlagtól automatizálás és AI terén a magyar cégek

A vállalatok többsége digitálisan még éretlen, ha a HR folyamatok automatizációjáról van szó – derült ki egy friss felmérésből. A munkavállalók azonban korántsem tartanak annyira az AI előretörésétől, mint gondolnánk: mindössze tíz százalékuk gondolja azt, hogy a mesterséges intelligencia ténylegesen veszélyeztetné az állását. A kutatás arra a kérdésre kereste a választ, hogy a technológia gyors ütemű változása mellett mire számíthatnak az álláskeresők, a munkavállalók és a munkaadók a közeljövőben. 

2024. május 6. 18:10

Növényvédelmi drónpilótaképzést indít a Széchenyi-egyetem, az ABZ Drone és a CloudIA

A Széchenyi István Egyetem, az ABZ Drone Kft. és a Cloud for Intelligent Airplace Zrt. (CloudIA) együttműködési megállapodást kötöttek, amelynek keretében növényvédelmi drónpilóta-képzést indítanak, először május végén. Az oktatás az Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karon valósul meg, elérhetővé téve a legmagasabb szintű drónképzést a régió szakemberei számára.

2024. május 6. 11:50

Mitől lesz okos a jövő hálózata

A jövőben a megújuló energiaforrások arányát növelnék a legtöbben, 2030-ra pedig a digitalizáció és az energiaellátás zöldülése a legmarkánsabban megmutatkozó igény - derül ki az E.ON Hungária Csoport reprezentatív kutatásából. A vállalatcsoport felkészülve a jövő kihívásaira, az elkövetkező években 1 milliárd eurót tervez költeni áramhálózatának fejlesztésére Magyarországon és folyamatosan keresi és alkalmazza azokat a megújuló energia használatát segítő innovatív eszközöket, amelyek a hálózat stabilitását és rugalmasságát szolgálják.

2024. május 6. 10:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55