Hivatalos Vista hardverlista

Milkovits Gábor, 2006. május 21. 09:07
A Microsoft hivatalos információt, illetve egy az ellenőrzést megkönnyítő letölthető segédeszközt adott ki ahhoz, hogy a felhasználók meggyőződhessenek PC-konfigurációjuk Vista-érettségéről.
A szoftverkonszern egy „minimum” és egy „ajánlott” követelménylistát adott ki. Előbbi szerint a következő generációs Windows operációs rendszer alapváltozata akár már egy 800 MHz-es processzorral, 20 GB-os merevlemezes meghajtóval, 512 MB gyorsítótárral és DirectX 9-kompatibilis SVGA (800 x 600-as) videokártyával rendelkező konfiguráción is fut majd. A teljesen új, Aero nevű háromdimenziós grafikus kezelőfelület megjelenítéséhez ugyanakkor már egy erősebb, 1 GHz-es CPU-t, 40 GB-os merevlemezes meghajtót, 1 GB gyorsítótárat, illetve minimálisan 128 MB memóriával ellátott videokártyát tartalmazó rendszer szükségeltetik. A Windows Vista installálásához 15 GB szabad helyre van szükség a számítógép merevlemezén.

A http://www.microsoft.com/windowsvista/getready/upgradeadvisor/default.mspx címről letölthető „Windows Vista Upgrade Advisor” nevű most kiadott angol nyelvű alkalmazás megkönnyíti a felhasználók dolgát, segítségével ugyanis egyszerűen ellenőrizhetik számítógépük konfigurációját, illetve azt, hogy PC-jük az összesen hatféle Vista közül melyiket támogatja. Az ingyenesen letölthető szoftver azért is igen hasznos lehet, mert a tesztelés után tanácsokat is ad arra vonatkozóan, hogy milyen lépések szükségesek az új Windows minél optimálisabb telepítéséhez és használatához.

Kulcsszavak: Microsoft Windows Vista

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55