Növelte részesedését a szerverek világpiacán a Sun

forrás Prim Online, 2006. május 26. 19:01
A Gartner Dataquest piackutató cég 2006/1. naptári negyedévére készített "Worldwide Server Database" című felmérése szerint a Sun növelte részesedését a szerverek világpiacán. Az adatok azt mutatják, hogy a Sun megerősítette az első helyét a UNIX platformú kiszolgálók eladásában mind a bevételek, mind pedig az értékesítési darabszám alapján.
A Gartner felmérésének főbb megállapításai:

- Éves szinten a Sun világszerte 7,6%-kal növelte a szervereladásokból származó bevételeit, sőt az első öt szerverszállító közül egyedüliként növekedtek bevételei éves és negyedéves szinten egyaránt.

- A Sun a UNIX-alapú szerverek világpiacán, a szervereladásokból származó összes bevétel 31,4 százalákát szerezte meg, ezáltal az első helyre került, a UNIX platformú kiszolgálók világszintű értékesítéséből származó bevételek alapján. A SunFire 490-es kiszolgálóra vetített bevételi eredmények éves szinten 142,7 százalékkal, a SunFire 890-es esetében pedig 86,8 százalékkal nőttek, míg a SunFire Coolthreads T2000-es szerverekből származó bevételek negyedévről-negyedévre sorozatosan megduplázódtak.

- A Sun a UNIX szerverek értékesítési darabszámait tekintve is első helyen áll 51,2 százalékos részesedésével.

- Az első öt szerverszállító közül éves szinten a Sun eredményei nőttek a legnagyobb mértékben a Linux platformra épülő szerverek bevételeit és eladási darabszámait tekintve is.

A Sun éves szinten több mint kétszeresére növelte az Opteron alapú x64-es (x86-os architektúrájú 64 bites) kiszolgálók eladásából származó bevételeit.
Kulcsszavak: szerver Sun

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megalkották az első magyar AI alapú éttermi asszisztenst

A koronavírus-járvány okozta elszigetelődés adta az inspirációt egy kis baráti társaság számára, hogy olyan közösségi applikációt fejlesszen, ami megkönnyíti az információszerzést, a tájékozódást, miközben a vendéglátóhelyek kiszolgáltatott helyzetét is orvosolni tudja.  A kis közösségi alkalmazás bár népszerűvé vált, de a várt áttörést nem érte el, ezért a csapat egy inkubációs programban kapott segítséget felhasználva fejlesztette ki a jelenlegi formában elérhető rendszert.

2024. május 1. 13:48

Stratégiai partnerséget kötött a Continental a DeepDrive-val

A Continental technológiai vállalat stratégiai partnerséget kötött a müncheni székhelyű DeepDrive-val az elektromos járművekhez szükséges alapvető technológiák továbbfejlesztése érdekében. 

2024. május 1. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14