Veszélyes rés a Symantec vállalati antivírusszoftverén

Milkovits Gábor, 2006. május 27. 18:57
Az eEye Digital Security szoftverbiztonsági cég szakemberei egy olyan komoly biztonsági rést fedeztek föl a Symantec vállalati antivírusszoftverén, amely szerintük gépek millióit teheti ki egy veszélyes féreg támadásának.
A sebezhetőség Mike Puterbaugh, az eEye szóvivője szerint azért különösen veszélyes, mert segítségével egy hatásos vírus létfontosságú programokat és fájlokat törölhet a megtámadott számítógépről. Puterbaugh elmondta, hogy a rés segítségével a támadó rendszerszintű hozzáférést szerezhet a számítógépekhez, ráadásul a támadás az interneten keresztül bárhonnan végrehajtható.

A Symantec részéről megerősítették, hogy "Client Security 3.1" és "AntiVirus Corporate Edition 10.1" vállalati antivírus-termékeik valóban tartalmazzák az eEye által leírt sebezhetőséget, ám siettek azt is közzétenni, hogy a mezei felhasználók körében népszerű Norton szoftverek mentesek a hibától. A szoftverfejlesztő igyekezett megnyugtatni ügyfeleit azzal, hogy már dolgoznak a megfelelő javítófolton, a rést kihasználó támadásról pedig egyelőre nem értesültek.
Kulcsszavak: security Symantec

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14