A Lekkerland bevezeti Németországban a RFID technológiát

forrás Prim Online, 2006. június 2. 18:41
A Lekkerland az RFID technológiára történő átállást egész Európára kiterjedően be kívánja vezetni. A Convenience-nagykereskedő először a GS1 Germany Szolgáltatói Központjába és az EPC Global hálózatába lép be.
„A convenience üzletág kereskedelmi logisztikáján belül a Lekkerland vezető szerepet tölt be folyamatainak hatékonysága és a minőség vonatkozásában. Az RFID-techológia átvétele számunkra azt jelent, hogy ezt a pozíciót nem csak magas szinten kell tartani, hanem azt tovább is kell javítani – Európában is,“ nyilatkozta Christian Berner, a Lekkerland CEO–ja.

„Az ECPglobal nemzetközi hálózat német képviseleteként örülünk, hogy az új tag belépésével sikerült betörnünk a convenience kereskedelem területére is. Ez mérföldkövet jelent az EPC elterjesztésében“, kommentálja a Lekkerland belépését Jörg Pretzel, a GS1 Germany ügyvezetője.

A Lekkerland pilot projektekkel és tesztsorozatokkal indít Németországban. A convenience– specialista logisztikai folyamatai közül először az áruátvételnél koncentrál az RFID használatára. Itt az új technológia például nagyobb folyamatbiztonságot tesz lehetővé az áruátvételnél a termékek minőségének jobb ellenőrzése folytán.

A GS1 Germany első lépésben feltérképezi, hogy a Lekkerland mely szállítóinál van már használatban az új technológia. Az itt felismert potenciál alapján a cég a GS1 Germany-vel közösen készíti el a bevezetés menetrendjét.

Lekkerland az SAP-LES központi raktár-gazdálkodási rendszerre történő átállással már 2005. decemberében megteremtette az RFID bevezetésének előfeltételeit. AZ SAP-LES segítségével az áruátvételtől a kiszállításig minden raktári folyamatot bizonylat nélkül le lehet bonyolítani.
Kulcsszavak: RFID

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Xiaomi publikálta a legújabb ESG jelentését

A Xiaomi a napokban közzétette a hatodik ESG (környezetvédelem, társadalmi felelősségvállalás és vállalatirányítás) jelentését. A több mint 80 oldalas dokumentum, amelyet kínai és angol nyelven adtak ki azt az előrehaladást mutatja be, amelyet a Xiaomi és leányvállalatai megtettek az ESG stratégia megvalósítása terén 2023-ban. 

2024. május 3. 13:04

Stratégiai összefogás az AWS és a Deloitte közt

Több éves, átfogó, stratégiai együttműködésbe kezdett a világ legnagyobb vezetési tanácsadó cége, a Deloitte, valamint a világ legnagyobb nyilvános felhőszolgáltatója, az Amazon Web Services (AWS). A kooperációjuk célja, hogy felgyorsítsák a vállalatok digitális transzformációját, az üzleti műveleteik felhőbe terelésével felkészítsék őket az egyre élesedő versenyre, valamint maximalizálják számukra a felhőalapú technológia üzleti előnyeit. 

2024. május 2. 16:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14