Bluetooth kézibeszélős telefon a BT-től

Milkovits Gábor, 2006. június 8. 23:11
A British Telecom olyan vezetékes telefonkészüléket hozott forgalomba Nagy-Britanniában, amelynek drót nélküli kézibeszélője Bluetooth technológiával kapcsolódik a fő terminálhoz.
A Glide nevű készülék azt az újfajta Bluetooth technológiát alkalmazza, amely lehetővé teszi az eljárás előnyeinek nagyobb hatósugarú kiaknázását: jelen esetben a kézibeszélő a vezetékes termináltól épületen belül 50, szabadtéren pedig 300 méteres távolságra is hibátlanul üzemel. A készülék adatbázisa praktikus módon szinkronizálható különféle Bluetooth-képes eszközökkel, a mobiltelefontól a headseten át a személyi számítógépig. A Glide drótnélküli Bluetooth telefon a fentiek mellett sms alkalmazással, digitális üzenetrögzítővel, számtalan csengőhanggal, és persze Bluetooth headsettel is fel van szerelve.

A készülék a BT online üzletében 180 fontos (kb. 70 ezer Ft) akciós áron vásárolható meg, július végétől azonban teljes ára eléri majd a 200 fontot. A vezetékes szolgáltatók a konkurens mobiltelefonok elsöprő sikere okozta sokkból a legkülönbözőbb módokon próbálnak kilábalni. A BT ebben meglehetősen elöl jár: ők indítottak el a világon elsőként egy hibrid, egy készülékről igénybe vehető mobil/vezetékes szolgáltatást Fusion néven, illetve úttörők az egy számlán fizethető, komplex vezetékes telefonos/szélessávú internetes/mobiltelefonos konstrukció alkalmazásában is.
Kulcsszavak: BT Bluetooth

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55